Εφημερίδα Κοινωνική

Aπάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές κλινικές

 Breaking News

Aπάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές κλινικές
08 Οκτωβρίου 2014

Ένας άνδρας χρειάστηκε γυναικολογική επέμβαση, μία γυναίκα έκανε ανδρολογικό χειρουργείο και ένας ενήλικας μπήκε σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Και όμως αν ελέγξει κανείς τις χρεώσεις ιδιωτικών κλινικών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, θα διαπιστώσει πως τα παραπάνω όχι μόνο δεν είναι παράλογα, αλλά γίνονται και συχνά. Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις απίστευτες απάτες που έφεραν στο φως οι υπάλληλοι ελεγκτικών εταιρειών που έκαναν έλεγχο στις χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ για την περασμένη χρονιά.

Συνολικά, ελέγχθηκαν χρεώσεις ύψους 286,16 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν 444.041 περιστατικά νοσηλείας κλειστής περίθαλψης. Το συνολικό ποσό των προτεινόμενων περικοπών ανέρχεται σε 36,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν κατηγορίες δαπανών που χρεώθηκαν από τους παρόχους οι οποίες είτε δεν είναι συμβατές με τον Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, είτε έχουν στοιχεία παραβατικής συμπεριφοράς.

Το ύψος των τελευταίων αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσά τους και περιπτώσεις που ο ίδιος ασφαλισμένος εμφανιζόταν να νοσηλεύεται σε διαφορετικά νοσοκομεία την ίδια χρονική περίοδο, ή κλινικές που χρέωναν εξωτερικές υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσηλεύονταν ή επέβαλαν πρόσθετες χρεώσεις για υπηρεσίες που καλύπτονταν από το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ).

Τα συγκεκριμένα στοιχεία παρουσίασαν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, με τους προκατόχους του, Ανδρέα Λοβέρδο, Αδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λυκουρέντζο. Η κάθε περίπτωση θα εξεταστεί και όπου συντρέχουν παραβατικές περιπτώσεις θα διαβιβαστούν φάκελοι στον εισαγγελέα.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ