Εφημερίδα Κοινωνική

Στο παγκόσμιο κοινοβούλιο Δημάρχων ο Καμίνης

 Breaking News

Στο παγκόσμιο κοινοβούλιο Δημάρχων ο Καμίνης
23 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δήμοι αναδεικνύονται σε σημαντικό σταθεροποιητικό παράγοντα σε μία εποχή έντονων αποσχιστικών τάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, κατά την παρέμβασή του στη «Συνάντηση για το Παγκόσμιο Κοινοβούλιο Δημάρχων» , που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ. Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε ως ιδιαιτέρως θετικό γεγονός για τη συνοχή της Ευρώπης την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα στη Σκωτία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, επίσης, αναφέρθηκε στον ευρύτερο κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κρίση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη. Και μίλησε διεξοδικά για το ρόλο και την εμπειρία της πόλης της Αθήνας σε μια συγκυρία δυσκολότατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ευρύτερης κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη συνάντηση δημάρχων από όλο τον κόσμο, που αποτελεί συνέχεια δύο προηγούμενων συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Σεούλ και τη Νέα Υόρκη, φιλοξενεί ο δήμαρχος του Άμστερνταμ σε συνεργασία με τους δημάρχους του Ρότερνταμ, της Χάγης και της Ουτρέχτης. Βασικό αντικείμενο είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η διαδικασία δημιουργίας ενός Παγκόσμιου Κοινοβουλίου Δημάρχων, σε μια εποχή που ο ρόλος των πόλεων αποκτά νέα δυναμική στην ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική σκηνή.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ