Εφημερίδα Κοινωνική

Σταματά η ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

 Breaking News

Σταματά η ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο
26 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωτοβουλίες αποσυμφόρησης της Δικαιοσύνης αλλά και της φορολογικής διοίκησης από ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο προανήγγειλε την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ με θέμα «Η ταχεία απονομή δικαιοσύνης, κρίσιμη προϋπόθεση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».

Eστιάζοντας στην ομιλία του στην επίλυση φορολογικών διαφορών αναγνώρισε πως η εφαρμογή του θεσμού της ενδικοφανούς προσφυγής που θεσμοθετήθηκε για όλες τις διαφορές και στο φορολογικό δίκαιο έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια από υποθέσεις που μπορεί να επιλυθούν σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης αντιμετωπίζει προβλήματα.

Όπως είπε, λόγω του μεγάλου όγκου των ενδικοφανών προσφυγών και της δυσχέρειας της διοίκησης να τις επεξεργάζεται εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, εξετάζεται η πιθανότητα επιμήκυνσής της προθεσμίας έκδοσης απόφασης επί της ενδικοφανούς προσφυγής που σήμερα είναι 60 ημέρες.

«Στόχος μας παραμένει η ταχύτερη επίλυση των φορολογικών διαφορών. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ακούμε και εξετάζουμε προτάσεις βελτίωσης» είπε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος προσέθεσε πως εξετάζεται από την Κυβέρνηση η δυνατότητα πρόβλεψης ενός ενδιάμεσου σταδίου επίλυσης της φορολογικής διαφοράς, μετά την λήξη της ενδικοφανούς διαδικασίας και πριν την εκδίκαση από τα αρμόδια δικαστήρια.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ