Εφημερίδα Κοινωνική

Ρεκόρ πωλήσεων στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών

 Breaking News

Ρεκόρ πωλήσεων στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών
04 Σεπτεμβρίου 2014

Στο διάστημα 28 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου μια παγωμένη εικόνα παρατηρούσε κανείς στα εκδοτήρια καρτών στους σταθμούς του μετρό. Ατέλειωτες ουρές ανθρώπων να περιμένουν στωικά να βγάλουν μια καινούργια κάρτα. Το μέτρο με τη μειωμένη τιμή της έφερε… άνθηση.

Αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά αποδεικνύεται και από τους ψυχρούς αριθμούς. Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυξημένη ζήτηση μαζικών προϊόντων (μηνιαίων, τριμηνιαίων, ετήσιων κ.λπ. καρτών) παρατηρήθηκε τις πρώτες πέντε ημέρες πώλησης των καρτών απεριορίστων διαδρομών με τις νέες μειωμένες τιμές.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία πωλήσεων από 28 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου, από τα εκδοτήρια των Σταθερών Συγκοινωνιών διατέθηκαν 121.757 κάρτες (όλων των τύπων), συνολικής αξίας 3,240 εκατ. ευρώ. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι σε διάστημα 15 ημερών του Σεπτεμβρίου 2013 πωλήθηκαν 110.551 κάρτες (όλων των τύπων) αξίας 3,168 εκατ. ευρώ. Το φετινό πενθήμερο πωλήθηκε μεγαλύτερος αριθμός καρτών, υψηλότερης συνολικής αξίας.

Αύξηση και για λεωφορεία –τρόλεϊ

Αυξητικό ήταν και το ρεύμα για τα μαζικά προϊόντα για λεωφορεία και τρόλεϊ μεταξύ 27 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα πωλήθηκαν 100.000 κάρτες (όλων των τύπων) έναντι 2,5 εκατ. ευρώ. Σε διάστημα 15 ημερών του περσινού Σεπτεμβρίου πωλήθηκαν περισσότερες κάρτες (127.273) χαμηλότερης συνολικής αξίας (2,433 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το φετινό εξαήμερο.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι καταργήθηκε η μηνιαία κάρτα για λεωφορεία και τρόλεϊ που κόστιζε 20 ευρώ και αντικαταστάθηκε ουσιαστικά από την αντίστοιχη κάρτα για όλα τα μέσα που κοστίζει σήμερα 30 ευρώ, έναντι 45 ευρώ που κόστιζε πριν από τη μείωση των κομίστρων.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ