Εφημερίδα Κοινωνική

Προγραμματισμένη πεζοδρόμηση στην Αθήνα προτείνει ο Γ. Καμίνης

 Breaking News

Προγραμματισμένη πεζοδρόμηση στην Αθήνα προτείνει ο Γ. Καμίνης
27 Σεπτεμβρίου 2014

Η σωστή και προγραμματισμένη πεζοδρόμηση της Αθήνας θα είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας σύγχρονης μητρόπολης, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στη συνάντηση εργασίας που είχε με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης στη διαμόρφωση του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της πρωτεύουσας, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που δημιουργεί η επικάλυψη αρμοδιοτήτων.

Ομάδα εργασίας για τα μεγάλα συγκοινωνιακά θέματα

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Καμίνης συμφώνησαν στη συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα παρακολουθεί τα μεγάλα συγκοινωνιακά θέματα της Αθήνας.

Αμέσως μετά παρακολούθησαν από κοινού το σχεδιασμό της νέας γραμμής του Μετρό, όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Χρήστο Τσίτουρα.

«Πρόκειται για μια γραμμή που καλύπτει, όποιος δει το χάρτη, ένα εμφανές κενό. Έρχεται ν” ανακουφίσει γειτονιές της Αθήνας οι οποίες δεν εξυπηρετούνταν από το Μετρό» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Όπως είπε, όπως είχε σχεδιαστεί μέχρι σήμερα το Μετρό, σε πολλές περιπτώσεις οι στάσεις δε συγκέντρωσαν πάντοτε την ομοφωνία των πολιτών. «Ευκαιρία είναι λοιπόν τώρα, με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διοργανώσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες στις γειτονιές, προκειμένου να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για το έργο το οποίο πρόκειται να εκτελεσθεί, να ακούσουμε τις απόψεις, να λειάνουμε ενδεχόμενες διαφορές, ούτως ώστε να προχωρήσουν ακώλυτα, μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης, όλες οι φάσεις εκείνες προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το Μετρό στην πόλη μας».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ