Εφημερίδα Κοινωνική

OAEE: Διευκρινίσεις του Οργανισμού για τη ρύθμιση οφειλών ασφαλισμένων

 Breaking News

OAEE: Διευκρινίσεις του Οργανισμού για τη ρύθμιση οφειλών ασφαλισμένων
26 Σεπτεμβρίου 2014

Μόνο μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μπορεί κανείς να πληρώνει «έναντι» για τις βεβαιωθείσες οφειλές του, τόνισε την Τρίτη, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα. Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, διέπονται από τις διατάξεις του ν. 4152/2013 οι οποίες και ακολουθούνται υποχρεωτικά και ότι η δυνατότητα καταβολής ποσού «έναντι» της οφειλής μπορεί και εφαρμόζεται μόνο από το ΚΕΑΟ, για τις βεβαιωθείσες οφειλές που αποστέλλονται από τα Ταμεία.

«Ο ΟΑΕΕ είναι υποχρεωμένος στην τήρηση του ψηφισθέντος πλαισίου, έως την τυχόν αλλαγή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου», ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως σε χθεσινό δημοσίευμα «Τα Νέα» ανάφεραν πως βάσει άτυπης οδηγίας του ΟΑΕΕ όποιος καταθέτει οποιοδήποτε ποσό στα ταμεία των υποκαταστημάτων του Οργανισμού, ανεξαρτήτως του ποσού της οφειλής του, θα αποφύγει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος του. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ χρωστά κάτω από 5.000 ευρώ και το χρέος του δεν έχει συγκεντρωθεί από τις υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών, είτε χρωστά πάνω από 5.000 ευρώ είτε βρίσκεται καταγεγραμμένος στο ΚΕΑΟ και έχει προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση μπορεί να «δώσει ότι μπορεί».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ