Εφημερίδα Κοινωνική

Νέο κάλεσμα από την παμπειραϊκή επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

 Breaking News

Νέο κάλεσμα από την παμπειραϊκή επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ
18 Σεπτεμβρίου 2014

Σε μαζική συγκέντρωση σε συνδυασμό με πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου «για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ» καλεί τις κοινωνικές, επαγγελματικές, αυτοδιοικητικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν δραστήρια στον αγώνα που αναπτύσσεται ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ η παμπειραϊκή επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ σήμερα Πέμπτη 18/9/2014 στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 11.30 π.μ.

Η συγκέντρωση γίνεται στα πλαίσια 2ωρης στάσης εργασίας που έχουν αποφασίσει από κοινού η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Μονίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ. Στο τέλος της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

«Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που συναντάει η «επιχείρηση» ξεπουλήματος του ΟΛΠ από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης αλλά και τα σοβαρά νομικά κωλύματα που συναντάει αυτό το ανοσιούργημα, προχωράει ακάθεκτη στην εκτέλεση της απόφασής της να παραδώσει το μεγαλύτερο και το πιο παραγωγικό λιμάνι της χώρας στα ξένα και ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οφείλουμε και μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο σε αυτή την καταστροφική κυβερνητική επιλογή.

Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Πρέπει να αντιδράσουμε εδώ και τώρα αγωνιστικά, ενωτικά και να μην επιτρέψουμε στην αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση να προχωρήσει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ” είναι η ανακοίνωση της γραμματείας της παμπειραϊκής επιτροπής κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.»

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΦ.ΣΥΝ το πρωί της Δευτέρας το ΤΑΙΠΕΔ οργάνωσε την πρώτη επίσκεψη υποψήφιων επενδυτών (εκπρόσωποι της Cosco) για το 67% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στον Πειραιά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι επισκέψεις από εκπροσώπους άλλων των εταιρειών συνολικά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ θα συνεχιστούν.

 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο

«Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, όπως η αναμενόμενη απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αίτηση της αναίρεσης της Cosco στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που απέρριπτε ως μη σύννομο τον «φιλικό διακανονισμό» ΟΛΠ-Cosco, η εκδίκαση ακύρωσης των διαγωνισμών πρόσκλησης ενδιαφέροντος για ΟΛΠ και ΟΛΘ που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου 2014 στο ΣτΕ, όπως επίσης και η έρευνα που διεξάγει η Ε.Ε. και η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η έναρξη των επισκέψεων των υποψήφιων επενδυτών στον ΟΛΠ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στον ΟΛΠ, οι οποίοι εξεπλάγησαν μόλις είδαν το κλιμάκιο των επισκεπτών, καθώς εκτιμούσαν ότι από τη στιγμή που υπάρχουν οι νομικές αυτές εμπλοκές αλλά και οι καθολικές αντιδράσεις, το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα προχωρούσε σε αυτές τις κινήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ