Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. Καμίνης: «Ραντεβού με τον Δήμαρχο», ο νέος θεσμός άμεσης επικοινωνίας με τον Δημότη

 Breaking News

Γ. Καμίνης: «Ραντεβού με τον Δήμαρχο», ο νέος θεσμός άμεσης επικοινωνίας με τον Δημότη
04 Σεπτεμβρίου 2014

Για τον νέο και άμεσο τρόπο επικοινωνίας που θα καθιερώσει το άμεσο χρονικό διάστημα στο Δήμο Αθηναίων μίλησε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Ο θεσμός αυτός ονομάζεται «Ραντεβού με τον Δήμαρχο» και σύμφωνα με τον κ. Καμίνη είναι ένας τρόπος να ενημερώνεται τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι πολίτες για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ειδικότερα για τον θεσμό αυτό ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε : «Οι πολίτες θέλουν να βλέπουν το δήμαρχο. Το ίδιο λένε οι πολίτες σε μία πολύ μικρή επαρχιακή πόλη, όπου θα βγει το πρωί βόλτα ο δήμαρχος, θα τον δουν, θα μιλήσουν, το ίδιο λένε και στην Αθήνα. Το καταλαβαίνω, πρέπει να το δούμε από τη θετική του πλευρά. Και επειδή δεν μπορεί ο δήμαρχος διαρκώς να πηγαίνει σε κάθε γειτονιά, ας έρθει η γειτονιά στο δήμο. Επομένως, δύο φορές το μήνα, μέσα από μία διαδικασία, η οποία θα περιλαμβάνει τη συνεννόηση με τους πολίτες, θα δέχομαι εγώ προσωπικά τους πολίτες, είτε ατομικά, είτε σε επίπεδο συλλόγων και σωματείων. Θα είναι το «Ραντεβού με το δήμαρχο». Τα ραντεβού θα είναι προετοιμασμένα , για να λέμε στον κόσμο τι θα κάνουμε για το πρόβλημα που έχει ή ακόμα -σε κάποιες περιπτώσεις- να εξηγήσουμε τι δεν μπορεί να γίνει».

«Θα επιδιώξω συνεργασία με την Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο» 

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Καμίνης μίλησε και για τη σχέση που θα επιδιώξει να έχει με την Αντιπολίτευση στο νέο δημοτικό συμβούλιο και ειδικότερα με τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Συγκεκριμένα είπε : «Οι δήμοι είναι ένας παράγοντας, μια όαση σταθερότητας μέσα στα επόμενα χρόνια και πρέπει να δώσουμε ένα έμπρακτο δείγμα γραφής σ” αυτό το επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ως πρώτος δήμος της χώρας, έχει την υποχρέωση να κάνει μία κίνηση συνεργασίας στις βασικές δημοκρατικές πολιτικές παρατάξεις. Δυστυχώς, ο “Καλλικράτης” δεν μας επιτρέπει, κάποιες θέσεις αντιδημάρχων, να τις εμπιστευθούμε στην αντιπολίτευση. Βεβαίως και θα προσέφερα αντιδημαρχία στον κ. Σακελλαρίδη, μετά από συνεννόηση. Μπαίνοντας στην πολιτική διαπίστωσα, κάτι το οποίο δεν το είχα υποψιαστεί στο βαθμό που ισχύει, ότι τα πρόσωπα έχουν τεράστιο ρόλο πέρα από τις πολιτικές. Από τη στιγμή που απέναντί μας, ως επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος τουλάχιστον δείχνει να έχει μια κοινή λογική, να προσπαθεί σε έναν ανθρώπινο επίπεδο να συνεννοηθεί, για μένα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το τονίζω, δεν πάμε να εξαλείψουμε πολιτικές διαφορές, πάμε να συνθέσουμε, να συνεργαστούμε, γιατί αυτό απαιτεί η πραγματικότητα και πιστεύω και κατά βάθος και οι πολίτες. Από την τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να αρχίσει να ξετυλίγεται το “κουβάρι” της συνεννόησης στη χώρα, γιατί οι καιροί το απαιτούν αυτό».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ