Εφημερίδα Κοινωνική

Δωρεάν δράσεις προληπτικής ιατρικής από το Δήμο Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για όλους τους δημότες

 Breaking News

Δωρεάν δράσεις προληπτικής ιατρικής από το Δήμο Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για όλους τους δημότες
17 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα νέο πρόγραμμα δράσεων προληπτικής ιατρικής από το Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος του χρόνου εγκαινιάζει το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ).

 Συγκεκριμένα, οι εν λόγω δράσεις προληπτικής ιατρικής και αγωγής της υγείας αφορούν στα εξής προγράμματα:

- Πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας

Έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 25/09, ώρα 17:00, στα Δημοτικά ιατρεία και απευθύνεται σε καπνιστές ηλικίας 40 ετών και άνω.

- Προληπτικός έλεγχος σακχαρώδη διαβήτη

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 03/10, ώρα 08:00π.μ, στα Δημοτικά Ιατρεία και απευθύνεται σε όλους τους δημότες.

- Σχολείο άσθματος (αυτοδιαχείριση της νόσου)

Κάθε 15 ημέρες και μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργούν ομάδες στα Δημοτικά Ιατρεία. Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 23/10. Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην εκπαίδευση των ασθματικών ασθενών σχετικά με την ασφαλή αυτοδιαχείριση του άσθματός τους.

- Δωρεάν προληπτικός έλεγχος θυρεοειδή

Απευθύνεται σε όλους τους δημότες και έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14/11, ώρα 08:00π.μ, στα Δημοτικά Ιατρεία.

- Δωρεάν προληπτικός έλεγχος κήλης

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους δημότες και έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10/12, ώρα 08:00π.μ, στα Δημοτικά Ιατρεία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αγ. Δημητρίου με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, προγραμματίζεται σειρά δράσεων αγωγής υγείας στα σχολεία του Δήμου οι οποίες αφορούν:

- Μαθήματα Α’ Βοηθειών

- Υγιεινή χεριών

- Πρόληψη καπνίσματος

- Στοματική Υγεία

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ελένη Καντζέλη δηλώνει χαρακτηριστικά για το πρόγραμμα: « Για εμάς αυτή η συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ είναι πολύ σημαντική. Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου αποδεικνύει έμπρακτα μέσα από την ανάπτυξη πολλών παρόμοιων προγραμμάτων τα τελευταία 4 χρόνια, πως η εφαρμογή και η λήψη προληπτικών μέσων για την αποφυγή της εμφάνισης ασθενειών, δηλαδή η πρωτογενής πρόληψη, αλλά και η έγκαιρη ανίχνευση νόσων, η δευτερογενής πρόληψη οφείλει να αποτελεί στόχο ενός σύγχρονου Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας. Ταυτόχρονα όμως με την πρόληψη προχωρούμε και ένα βήμα παραπέρα, οργανώνοντας προγράμματα εκπαίδευσης και γνώσης για την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών με αποδέκτες όλες τις πληθυσμιακές ομάδες της πόλης».

Τα προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Αγ. Δημητρίου είναι δωρεάν για όλους τους δημότες και κατοίκους της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για προγραμματισμό ραντεβού στο τηλέφωνο των Δημοτικών Ιατρείων: 210 9755163

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ