Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Κυκλοφορούν στον Πειραιά

 Breaking News

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Κυκλοφορούν στον Πειραιά
26 Σεπτεμβρίου 2014

Επιδεικνύουν δήθεν έγγραφα του Δήμου και ζητούν από πολίτες και επιχειρηματίες να τπληρώσουν επί τόπου τα τέλη αποχέτευσης!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην πόλη. Η εφημερίδα μας δέχτηκε επώνυμη καταγγελία από επιχειρηματία στο κέντρο του Πειραιά, τον οποίο προσέγγισε «υπάλληλος» του Δήμου για να του κοινοποιήσει έγγραφο που τον καλούσε ονομαστικά να πληρώσει τέλη αποχέτευσης. Το ύποπτο στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του επιχειρηματία, είναι ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ζήτησε επί τόπου να του καταβληθεί το αναγραφόμενο ποσό επιδεικνύοντας μάλιστα τη γνησιότητα του εγγράφου (από απόσταση), το οποίο έμοιαζε να έχει σφραγίδες και υπογραφές του Δήμου Πειραιά. Ο υπάλληλος μάλιστα κρατούσε μαζί του μπλοκ αποδείξεων για να μπορέσει να εισπράξει «νόμιμα» το τέλος αποχέτευσης. Η καχυποψία του επιχειρηματία αλλά και ένας μικρό λάθος στο επώνυμό του (είχε γραφτεί με «γκ» αντί για «γγ»), τον έκανε να μην δεχτεί το έγγραφο και είπε στον «υπάλληλο» του Δήμου ότι θα επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία για διευκρινίσεις αλλά και για να διορθωθεί το λάθος στα στοιχεία του. Μετά από αυτό, ο «υπάλληλος» αποχώρησε. Λίγα λεπτά όμως αργότερα ένας δεύτερος «υπάλληλος» του Δήμου Πειραιά εμφανίστηκε στο κατάστημά του, με νέο έγγραφο, διορθωμένο αυτή τη φορά ως προς τα στοιχεία του, ζητώντας και ο ίδιος να εισπράξει τα τέλη αποχέτευσης. Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας τον ενημέρωσε ότι πριν από λίγο, ένας συνάδελφός του είχε περάσει για το ίδιο θέμα… Τότε ο δεύτερος υπάλληλος έσκισε το έγγραφο και αποχώρησε. Ανάστατος ο επιχειρηματίας, αφού κατάλαβε ότι μάλλον πρόκειται για απατεώνες, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Δήμο Πειραιά για να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε να του πει κάτι… Εμείς τηλεφωνήσαμε στο τμήμα βεβαίωσης δαπανών του Δήμου Πειραιά για να πάρουμε πληροφορίες. Η απάντηση που μας έδωσαν είναι ότι τέτοια διαδικασία είσπραξης τελών δεν προβλέπεται και ότι αν δεν δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία δεν μπορούν να μας πουν για το αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι υπάλληλοι του Δήμου Πειραιά ή όχι. Προφανώς, πρόκειται για απατεώνες οι οποίοι εκμεταλλεύονται το όνομα του Δήμου για να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες. Το «σοβαρό» του θέματος όμως είναι αλλού… Πού βρήκαν οι «κύριοι» αυτοί τα στοιχεία των πολιτών και τι υπογραφές είναι αυτές; Χρησιμοποιούν αληθινά έγγραφα του Δήμου ή έχει γίνει παραποίηση;

Το θέμα πρέπει να δει με προσοχή τόσο ο Δήμος όσο και η Αστυνομία.

Μέχρι τότε συνιστούμε στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τους προσεγγίζουν για ανάλογες περιπτώσεις και να επικοινωνούν απευθείας με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ