Εφημερίδα Κοινωνική

Αναγνωστική Λέσχη για εφήβους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

 Breaking News

Αναγνωστική Λέσχη για εφήβους  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
18 Σεπτεμβρίου 2014

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, στην προσπάθεια της να προωθήσει τη φιλαναγνωσία στα παιδιά και τους εφήβους, προχωρεί στη δημιουργία Αναγνωστικής Λέσχης για τους νέους των γυμνασίων της πόλης. Το συντονισμό και την εμψύχωση της Λέσχης θα έχει η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου.

Ξεφεύγοντας από τα στερεότυπα λειτουργίας μιας τυπικής Λέσχης, η κυρία Πριοβόλου θα συνδιαλέγεται με τα παιδιά πάνω στο κρίσιμο θέμα της γλώσσας και την καίρια σημασία της στην ιστορία της Ελληνικής λογοτεχνίας και των ποικίλων λογοτεχνικών σχολών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Θα γίνονται αναγνώσεις σημαντικών κειμένων πάνω σε όλα τα είδη του λόγου και σε κάποιες περιπτώσεις αναπαράσταση αυτών με θεατρική απόδοση. Στην πορεία, τα παιδιά θα κάνουν τις δικές τους προτάσεις ούτως ώστε στο χώρο της Βιβλιοθήκης να ευδοκιμήσει ο ζωντανός παραγωγικός διάλογος.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κάθε Τετάρτη απόγευμα (6 μ.μ.-8 μ.μ.).

Η πρώτη συνάντηση με τα πρώτα μέλη θα γίνει την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, στις 6 μ.μ.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Νικομάχου 18 & Νυμφών-κτήριο του ΟΤΕ), καθημερινά, τις ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10.00-20.00, Τρίτη & Πέμπτη 10:00-16:00).

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ