Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΕΠ Υγείας στους Δήμους – Πρόταση δημάρχων της Αττικής για την προστασία της Υγείας των πολιτών

 Breaking News

ΚΕΠ Υγείας στους Δήμους – Πρόταση δημάρχων της Αττικής για την προστασία της Υγείας των πολιτών
27 Αυγούστου 2014

Στο επίκεντρο επαναλαμβανόμενων συσκέψεων τίθεται η συγκρότηση ΚΕΠ Υγείας σε όλους τους Δήμους της χώρας για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών.

Τα ΚΕΠ Υγείας θα παρέχουν σε υγιείς πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, θα τους ευαισθητοποιούν σε θέματα υγείας και πρόληψης και θα τους ενημερώνουν για τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος, πρόκειται να γίνει ολοκληρωμένος προσυμπτωματικός έλεγχος για νοσήματα όπως: καρκίνος του εντέρου, καρκίνος του προστάτη, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καθώς και για την πρόληψη του μελανώματος, της ρήξης ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής, καρδιολογικών παθήσεων και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Οι εξετάσεις για τις ευάλωτες ομάδες των ανασφάλιστων θα γίνονται δωρεάν από εθελοντές γιατρούς, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, ενώ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι εξετάσεις θα καλύπτονται από το ασφαλιστικό ταμείο, με το παραπεμπτικό του προσωπικού γιατρού του κάθε πολίτη.

Η πρόταση για τη λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας στους Δήμους ανακοινώθηκε επίσημα στις 4 Φεβρουαρίου 2014 από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, παρουσία του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και δώδεκα ακόμη Δημάρχων σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ακολούθησε πριν λίγες μέρες, νέα σύσκεψη, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή Δημάρχων της Αττικής που έχουν συνταχθεί με το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Δήμαρχοι Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, Ασπρόπυργου Νίκος Μελετίου, Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης, Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, Μαρκόπουλου Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης, που συνυπογράφουν το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση καθώς και ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσιος Ζαμάνης.

Σημειώνεται ότι το Κίνημα για την Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση αριθμεί ήδη 115 Δημάρχους μέλη και το προσεχές διάστημα δεκάδες νέοι δήμαρχοι αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια αυτή.

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνάντησης εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με υπηρεσίες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πως θα δρομολογηθούν λύσεις σε μια σειρά σημαντικών προβλημάτων των δήμων.

Για την ανακοίνωση της περαιτέρω στάσης τους και των επόμενων ενεργειών του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Αττικής στην Πεντέλη και στο Μαρούσι.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ