Εφημερίδα Κοινωνική

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Δεν αλλάζει ο νόμος Κατσέλη

 Breaking News

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Δεν αλλάζει ο νόμος Κατσέλη
26 Αυγούστου 2014

Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το δημοσίευμα με τίτλο «Αυστηρότερος ο νόμος Κατσέλη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη σχετική διάψευση το εν λόγω δημοσίευμα «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι παντελώς ανυπόστατα».

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστήριζε πως το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει επεξεργασθεί στο νόμο 3869/2010 – νόμο Κατσέλη- έχει καταρτίσει νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής:

Αύξηση από το 10% στο 25% της ελάχιστης μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλει το νοικοκυριό στις τράπεζες, με ελάχιστο ποσό τα 40 ευρώ. Το δε ποσό των μηνιαίων καταβολών θα πρέπει να είναι εύλογο με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, όπως εκάστοτε ανακοινώνονται από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους, σε συνδυασμό με την οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος.

Ο δανειολήπτης για να προστατεύσει την πρώτη του κατοικία, πρέπει να αποπληρώσει το 100% της αντικειμενικής της, αντί του 80% που ισχύει σήμερα, σε βάθος 20ετίας. Το αυξημένο ποσοστό οδηγεί σε αύξηση του ποσού που πρέπει να αποπληρώσει ο δανειολήπτης προς τις τράπεζες.

Αυτοδίκαιη έκπτωση από τη ρύθμιση, όσων δανειοληπτών καθυστερούν την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών ή δυστροπούν επανειλημμένα στην τήρησή της.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ