Εφημερίδα Κοινωνική

«Δεν δημιουργήσαμε εμπόδια στον Γιάννη Μώραλη», είπε αποχωρώντας ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

 Breaking News

«Δεν δημιουργήσαμε εμπόδια στον Γιάννη Μώραλη», είπε αποχωρώντας ο Βασίλης Μιχαλολιάκος
28 Αυγούστου 2014

Ο απερχόμενος δήμαρχος του Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος παραχώρησε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου όπου έκανε αναλυτικό απολογισμό του έργου του. Είπε, μεταξύ άλλων: «Είναι περίεργο το φαινόμενο αλλά έτσι επιτάσσει η Δημοκρατία… Ένας εν ενεργεία δήμαρχος να έχει αύξηση ψηφοφόρων κατά 50% και όμως δεν εξελέγη… Οι συνεργάτες μου ανέτρεψαν τον μύθο: «ότι δημόσιος υπάλληλος σημαίνει και αργόμισθος…». Εμείς δουλέψαμε. Κάναμε πολλά έργα στον Πειραιά και φέραμε σε ισορροπία τα οικονομικά του. Ο Π. Φασούλας μας παρέδωσε χρέος 140 εκ. ευρώ. Εμείς μειώσαμε αυτό το χρέος κατά 10 εκ. και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής λιτότητας για την αυτοδιοίκηση αλλά και για όλη τη χώρα. Γι’ αυτό θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλους. Φεύγω, έχοντας αφήσει σημαντικά έργα εν εξελίξει στην πόλη και άλλα που ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. 129 έργα αλλά και σημαντικές δράσεις κοινωνικής πολιτικής. Για την καθημερινότητα και το πράσινο έχω ξαναπεί. Αφήσαμε έναν Πειραιά όμορφο, καθαρό και με ωραίες παραλίες.

Απαντώντας σε ερώτηση του vima.gr απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος σε προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να είναι παρών στην πολιτική σκηνή.

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και να μην είναι καν δημοτικός σύμβουλος λέγοντας ότι παραμένει επικεφαλής του συνδυασμού του (και αρχηγός του κινήματος ΜΑΣ ΕΝΩ ΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ) και ότι θα συνεχίσει να είναι ενεργός πολίτης της πόλης διατηρώντας μάλιστα γραφείο στην οδό Κολοκοτρώνη.

Σε ερώτηση της εφημερίδας μας για την κατάσταση των οικονομικών, τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και τις προκαταβολές δόσεων των ΚΑΠ, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν εμπόδια στο έργο της δημοτικής Αρχής Μώραλη, ο Β. Μιχαλολιάκος ήταν ξεκάθαρος: Ότι προκαταβολές πήραμε δεν θα δημιουργήσουν εμπόδια. Γι’ αυτό φέραμε αναμόρφωση προϋπολογισμού πριν λίγες ημέρες, γι’ αυτό κάναμε δημοτικό συμβούλιο και διευθετήσαμε οφειλές. Όλα μέχρι και το τέλος του χρόνου είναι προγραμματισμένα να κυλήσουν ομαλά. Παραδίδουμε «καθαροί» και δεν έχουν να μας προσάψουν τίποτα. Αν ο κ. Μώραλης ανησυχεί για τη ροή των χρημάτων στο Δήμο, μπορεί να διεκδικήσει χρήματα από πηγές όπως ο ΟΛΠ, η ΕΥΔΑΠ και η Μαρίνα Ζέας. Εκεί είναι πολλά τα χρήματα. Εμείς είχαμε φτάσει τις διαπραγματεύσεις σε καλό σημείο και έχουμε ανοίξει αρκετούς δρόμους για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούται ο Πειραιάς».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε τους δημότες της πόλης και τους εργαζόμενους στον δήμο και τόνισε ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά «γεμάτος ευγνωμοσύνη και αγάπη». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα φύγουν τα δικαστήρια από το κέντρο της πόλης.

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή θα βρίσκονται την Κυριακή το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις στον Πειραιά λόγω της συμμετοχής στην ορκομωσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλου ο οποίος εξέλεγη δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές. Για τις 12.00 η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή εμπρός από το Δημαρχείο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και οι υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ