Εφημερίδα Κοινωνική

Αύξηση 400% του μεταναστευτικού κύματος

 Breaking News

Αύξηση 400% του μεταναστευτικού κύματος
29 Αυγούστου 2014

Τεράστια είναι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο ανατολικό Αιγαίο, λόγω των ένοπλων συρράξεων σε Συρία και Ιράκ.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο πέρασαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, 624 μετανάστες, οι οποίοι περισυνελέγησαν σε διάφορα περιστατικά από στελέχη του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το φαινόμενο της μετανάστευσης στα ανατολικά σύνορα της χώρας βρίσκεται σε ιδιαίτερη έξαρση, παρουσιάζοντας αύξηση 400% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την έξαρση του φαινομένου έκρουσε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει μια ενιαία στάση από την ΕΕ προκειμένου να συνδράμει πιο ενεργά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα με μέσα και χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις του Λιμενικού και στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

«Η Ευρώπη, θα σας έλεγα, ότι πάνω στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης αυτή τη στιγμή εθελοτυφλεί. Έχει αφήσει τις χώρες του Νότου, την Ιταλία, τη Μάλτα και την Ελλάδα να το διαχειρίζονται με ένα τεράστιο και δυσανάλογο κόστος» υπογράμμισε σε πρόσφατη τοποθέτησή του,

Παράλληλα περιέγραψε τις ελληνικές διεκδικήσεις που αφορούν τον νέο Κανονισμό για τη Φύλαξη των Θαλασσίων Συνόρων, τη χρηματοδότηση του Frontex, την αναθεώρηση του «Δουβλίνο II», αλλά και τον σχεδιασμό μιας ευρύτερης επιχείρησης με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε όλα τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ