Εφημερίδα Κοινωνική

2.000 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν στη Μεσσηνία

 Breaking News

2.000 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν στη Μεσσηνία
27 Αυγούστου 2014

Η φωτιά, που πέρασε σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και τη Μονή Βουλκάνου, έσβησε χθες το πρωί, αφού όλη τη νύχτα οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια πυροσβεστικών αεροπλάνων που ξεκίνησαν την πυρόσβεση με το πρώτο φως της ημέρας.

Χθες τις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά επισκέφθηκε ο υφυπουργός εθνικής Αμυνας Γ. Λαμπρόπουλος, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τον βουλευτή Θ. Πετράκο, τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Γ. Διδασκάλου, τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χ. Αφάλη, τον διοικητή της ΑΣΔΥΣ αντιστράτηγο Π. Γεωργίου, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Γ. Αργυράκη και τον δήμαρχο Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλο.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Αμυνας έξω από τη Μονή Βουλκάνου εξήρε τις προσπάθειες των ανδρών του πυροσβεστικού σώματος, του στρατού, των εθελοντών, των κατοίκων της περιοχής και τις τοπικές Αρχές που βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. «Αυτό το κράτος θέλουμε», σημείωσε ο Λαμπρόπουλος.

Ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Χ. Αφάλης έκανε λόγο για εμπρησμό και υποσχέθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία θα κάνει κάθε προσπάθεια για να βρεθεί ο δράστης.

Τέλος, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και σημείωσε ότι είναι ευτύχημα που δεν κατεστράφησαν τα μνημεία της περιοχής.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ