Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ τον χρόνο ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα

 Breaking News

Ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ τον χρόνο ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα
01 Ιουλίου 2014

Ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ και αποτελεί μηχανισμό ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Αυτό επεσήμανε κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας.

«Η εξάρθρωση κυκλωμάτων παράνομου τζόγου, ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ το χρόνο, πλήττει την εθνική οικονομία και αποτελεί μηχανισμό ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και ό,τι αυτό συνεπάγεται» τόνισε ο κ. Σούρλας, ενώ σημείωσε ότι «όταν υπάρχει πολιτική βούληση και αίσθημα ευθύνης των υπηρεσιακών παραγόντων μπορεί να παταχθεί η διαπλοκή και να εμπεδωθεί η διαφάνεια που είναι η προϋπόθεση λειτουργίας της δημοκρατίας, όπως επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα των ενεργειών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά του υπουργού».

Με μια γιγαντιαία προσπάθεια της Οικονομικής Αστυνομίας, όπως είπε και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλιας, εντοπίστηκαν κυκλώματα παράνομου τζόγου που δρουν σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη».

Συνεχίζοντας ο κ. Σούρλας τόνισε πως «το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απόφαση του Προέδρου της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Ευγένιου Γιαννακόπουλου, να προχωρήσει – όπως προκύπτει από απάντηση σε επιστολή μας όπου ετέθη το θέμα του παράνομου τζόγου – άμεσα στη θέσπιση μέτρων για την πάταξη του φαινομένου, βάσιμα μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα τεθεί τέρμα στα κυκλώματα που δρουν ασύδοτα, πλήττουν την εθνική οικονομία και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που οι Έλληνες πολίτες δοκιμάζονται σκληρά».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ