Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στη Βουλή

 Breaking News

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στη Βουλή
07 Ιουλίου 2014

Το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εγκαινιάζεται σήμερα στη Βουλή. Το νέο σύστημα, που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική οικονομία χρόνου, θα τεθεί σε λειτουργία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται και η δημιουργία φυλακών τύπου Γ’.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, ήδη, προαναγγείλει ονομαστικές ψηφοφορίες, όχι μόνο επί της αρχής αλλά και επί των άρθρων του νομοσχεδίου, και σήμερα θα τεθεί για πρώτη φορά σε εφαρμογή, έστω και αν χρειαστεί να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία με τον παραδοσιακό τρόπο.

Πάντως, η τεχνική προετοιμασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχει ολοκληρωθεί και οι βουλευτές που θα συμμετάσχουν στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, όπου θα ψηφίζουν με την ατομική κάρτα τους «ναι», «όχι» ή «παρών» στις ονομαστικές ψηφοφορίες.

Από τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, μέχρι σήμερα, μία ονομαστική ψηφοφορία απαιτούσε σχεδόν δύο ώρες για τη ανακοίνωση του αποτελέσματος. Σχεδόν μία ώρα απαιτούσε η ανάγνωση του καταλόγου και άλλη μία ώρα η καταμέτρηση των ψήφων. Πλέον, ο χρόνος που θα απαιτείται θα είναι δέκα λεπτά, δεν θα προηγείται ανάγνωση του καταλόγου, ενώ οι βουλευτές που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κατά την πρώτη ανάγνωση θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία, όπως, άλλωστε, γίνεται και σήμερα αλλά με την επίσης χρονοβόρα διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσης. Στο σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα καταχωρούνται και οι επιστολικές ψήφοι.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ