Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τη μείωση τιμών στο γάλα και στο ψωμί

 Breaking News

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τη μείωση τιμών στο γάλα και στο ψωμί
21 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησαν σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης έλεγχοι για τη μείωση των τιμών σε γάλα και ψωμί, , καθώς η πρόσφατη νομοθεσία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος γνωστοποίησε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στους παραβάτες. Επίσης, γνωστοποίησε πως έχει επαφές με εκπροσώπους των αγελαδοτρόφων, των γαλακτοβιομηχανιών και των σούπερ μάρκετ, με στόχο τη διασφάλιση μιας συμφωνίας για τη μείωση των τιμών στο γάλα.

Όσον αφορά με το ψωμί σύμφωνα με τον νόμο 4254/2014 προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού παρουσία του πελάτη, καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στο ψωμί και στα αρτοπαρασκευάσματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επικοινωνία του υπουργείου με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις και για τον σκοπό αυτόν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.

Οι καταναλωτές πρέπει να ζητούν το ψωμί να ζυγίζεται, ώστε να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα που αγοράζουν και σε περίπτωση που αρνείται ο πωλητής, να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) για τις σχετικές καταγγελίες.

 

 

 

 

 

με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ