Εφημερίδα Κοινωνική

Θεωρία το ενιαίο μισθολόγιο

 Breaking News

Θεωρία το ενιαίο μισθολόγιο
08 Ιουλίου 2014

Τον ερχόμενο Οκτώβριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη στιγμή που κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιελάμβανε και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Στόχος του, να εξαλειφθούν οι τεράστιες ανισότητες που καταγράφονταν στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονταν στην ίδια θέση, με τα ίδια προσόντα, αλλά σε διαφορετικούς φορείς. Τρία χρόνια αργότερα, οι διαφορές παραμένουν.

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει εξομαλυνθεί στην κεντρική διοίκηση, αλλά η κατάσταση αλλάζει όταν αποπειραθεί να συγκρίνει κανείς αυτούς τους μισθούς, με εκείνους που δίνονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ανισότητες όμως καταγράφονται ακόμη και στο εσωτερικό αρκετών υπουργείων. Από την ανάλυση των στοιχείων που έχουν δώσει τα ίδια τα υπουργεία στη Βουλή και τα έχει επεξεργαστεί ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με την επιστημονική του ομάδα- από την οποία δημοσίευσε στοιχεία η «Καθημερινή»- προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το τι συμβαίνει σε ολόκληρο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης αναφορικά με τις αποδοχές των υπαλλήλων.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα των διαφορών που υπάρχουν μέσα στο ίδιο υπουργείο είναι εκείνο των Οικονομικών. Οι 18 εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού λαμβάνουν –μεικτά– 2.178,44 ευρώ τον μήνα ο καθένας, όταν στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το μέσο μηνιαίο κόστος των 50 υπαλλήλων είναι 1.887,46 ευρώ ανά εργαζόμενο.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ