Εφημερίδα Κοινωνική

Σε Τροιζηνία και Πόρο Σγουρός και Κατσικάρης

 Breaking News

Σε Τροιζηνία και Πόρο Σγουρός και Κατσικάρης
07 Ιουλίου 2014

Σειρά έργων που έχουν υλοποιηθεί και συνεχίζονται στην Τροιζήνα και τον Πόρο επισκέφθηκε Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Κατσικάρη και το Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων Γιάννη Σαμπάνη.

Πρώτος σταθμός υπήρξε το σημαντικό έργο της Λιμνοδεξαμενής Καρατζά, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, με μικτή χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Η δεξαμενή, που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί, έχει χωρητικότητα 450.000 κυβικά νερού και λύνει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης για τέσσερις οικισμούς της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο κ. Σγουρός επισκέφθηκε ένα ακόμη έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συμβάλει με την ολοκλήρωσή του στην αύξηση της οδικής ασφάλειας σε μια περιοχή με βεβαρημένη κυκλοφοριακή φόρτιση. Πρόκειται για το έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Δρυόπης – Γαλατά, που είναι απαραίτητο για μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλη τουριστική κίνηση. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 33 εκατομμύρια Ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης υπήρξε ο Γαλατάς, όπου ολοκληρώθηκε από πόρους της Περιφέρειας το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, με προϋπολογισμό 2,27 εκατομμύρια Ευρώ. Το έργο αυτό συμβάλλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της ευρύτερης παραλιακής ζώνης στο Γαλατά.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης μετέβη στον Πόρο, όπου παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Στρατηγού επιθεώρησε το ολοκληρωμένο έργο αποκατάστασης των βλαβών των κρηπιδωμάτων του νέου λιμένα του νησιού, προϋπολογισμού 568 χιλιάδων Ευρώ που χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε από πόρους της Περιφέρειας. Πρόκειται για έργο υψίστης σημασίας για την ασφάλεια και την καθημερινή λειτουργία του λιμανιού του Πόρου.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ