Εφημερίδα Κοινωνική

Πρωτοπόρος ο Δήμος Ιλίου με το θεσμό της Λευκής Νύχτας

 Breaking News

Πρωτοπόρος ο Δήμος Ιλίου με το θεσμό της Λευκής Νύχτας
08 Ιουλίου 2014

Η «Λευκή Νύχτα» είναι ένας θεσμός που έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη και το Παρίσι, ενώ οργανώθηκε για δεύτερη φορά τον δήμο Ιλίου! Ο Δήμος Ιλίου έκανε την αρχή πέρυσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τα ρολά στα καταστήματα ανέβηκαν στις 7 το απόγευμα, τα φώτα άναψαν και πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους πεζόδρομους και το Εμπορικό Κέντρο του Ιλίου γιορτάζοντας θεσμό της «Λευκής Νύχτας» που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιλίου το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, με κύριο στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Η γιορτή ξεπέρασε την επιτυχία της περασμένης χρονιάς και χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αττική κατέκλυσαν το Εμπορικό Κέντρο, τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τους δρόμους της πόλης, από το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, συμμετέχοντας στη γιορτινή ατμόσφαιρα με κέφι και διάθεση για διασκέδαση, συρρέοντας παράλληλα στα μαγαζιά πραγματοποιώντας πλούσιες αγορές, εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες εκπτώσεις των καταστημάτων.

Όπως μας ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Νίκη Βομπιράκη, η ολονυχτία αποτέλεσε δυνατή τονωτική ένεση για τον εμπορικό κόσμο σε μια περίοδο που τα λουκέτα στα καταστήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι τοπικοί καταστηματάρχες είδαν το τελευταίο Σάββατο Σάββατο του Ιουνίου τόσο μεγάλο αριθμό πελατών όσο είχαν να δουν τα χρόνια πριν από την οικονομική κρίση.

Όσοι επισκέφτηκαν το Δήμο Ιλίου βίωσαν τον παλμό μιας φιλόξενης και ζωντανής πόλης και ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας τραγούδησαν στους ρυθμούς των καταξιωμένων καλλιτεχνών που πλαισίωσαν τις τέσσερις μουσικές σκηνές της «Λευκής Νύχτας», όπως του Κώστα Μακεδόνα & της Ζωής Παπαδοπούλου με τη συνοδεία της ορχήστρας ΕΜΜΕΤΡΟΝ, του Πετρολούκα Χαλκιά & Γ. Κούρτη, του Νησιώτικου Συγκροτήματος «ΑΙΓΑΙΑΣ» κ.ά., απόλαυσαν τα χορευτικά των Πολιτιστικών & Ενθικοτοπικών Συλλόγων και Φορέων της πόλης, διασκέδασαν με σχήματα και καλλιτέχνες από το Μουσικό Στέκι Ιλίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σκακιστικούς αγώνες, θέατρο σκιών, επίδειξη ταχυδακτυλουργών, έκθεση βιβλίου και χόρεψαν σε κάθε γωνιά της πόλης στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν παράλληλα πολλά καταστήματα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ