Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜ

 Breaking News

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ   ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜ
22 Ιουλίου 2014

Το θέμα το είχαμε παρουσιάσεις αποκλειστικά πριν λίγες μέρες. Χθες, το ΕΒΕΠ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας με τον πιο επίσημο τρόπο. Ακολουθεί η ανακοίνωση – πρόταση με την οποία οι Πειραϊκές επιχειρήσεις που «ταλαιπωρούνται» από τα εργοτάξια ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ, θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης ως προς τις εργοδοτικές εισφορές. Την πρόταση υπογράφει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

«Σε μια πολύπλευρη και στοχευμένη προσπάθεια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς να βοηθήσει στην επιβίωση των επιχειρήσεων του κέντρου της πόλης, των οποίων η λειτουργία ήδη δοκιμάζεται σοβαρά από τις συνέπειες των έργων επέκτασης σε ΜΕΤΡΟ & ΤΡΑΜ, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, απέστειλε στις 18/7/14, σχετικές επιστολές στον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση και τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, για την επιδότηση των εργοδοτικών τους εισφορών. Το αίτημα είναι αντίστοιχο της πρωτοβουλίας για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης με αριθ. 4/2014 που ισχύει από 16/7/14 και αφορά στη δημόσια πρόσκληση προς ιδιωτικές επιχειρήσεις για υποβολή αιτήσεων στο «Πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών επιχειρήσεων που, λόγω της θέσης τους, επηρεάζεται η λειτουργία τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ».

Το Ε.Β.Ε.Π. και ο Ε.Σ.Π. υπέβαλαν στο Υπουργείο Εργασίας και τον Ο.Α.Ε.Δ. υπόδειγμα πρότασης για δημόσια πρόσκληση προς τις πειραϊκές ιδιωτικές επιχειρήσεις για ένταξή τους σε αντίστοιχο πρόγραμμα επισυνάπτοντας, σχετικούς πίνακες και χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των έργων της Αττικό Μετρό και της Τραμ Α.Ε.., που υπερκαλύπτουν το 18μηνο της επιχορήγησης του Ο.Α.Ε.Δ.. Το Επιμελητήριό μας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, μπορεί άμεσα να προσδιορίσει με ακρίβεια τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και τον αριθμό των εργαζομένων, που θα επηρεαστούν, προϋπολογίζοντας το απαιτούμενο ποσό, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από τα αποθεματικά του Ε.Λ.Ε.Κ.Π..

Με δεδομένο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά και στο οποίο καλούνται να επιβιώσουν οι Πειραϊκές επιχειρήσεις – και όχι μόνο – Ε.Β.Ε.Π. και Ε.Σ.Π. ευελπιστούν στη θετική επίδειξη ενδιαφέροντος, τόσο από τον Υπουργό Εργασίας, όσο και από τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ.. Με την υιοθέτηση της εν λόγω κοινής πρότασης είναι βέβαιο ότι, θα μετριαστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει η εκτέλεση των εν λόγω έργων στους δικαιούχους εργοδότες που στεγάζονται σε ένα κτίριο που έχει είσοδο ή και πρόσοψη ανεξαρτήτως ορόφου, μπροστά από τα εργοτάξια. Βασικοί ωφελούμενοι του προγράμματος είναι βεβαίως οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, αφού προϋπόθεση του προγράμματος είναι να διατηρηθούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης στις επιχειρήσεις του Πειραιά».

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ