Εφημερίδα Κοινωνική

Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό

 Breaking News

Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό
01 Ιουλίου 2014

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής (ΕΔΣΝΑ) εγκαινίασαν στην πόλη πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, συμπληρωματικό του συστήματος των μπλε κάδων ανακύκλωσης συσκευασιών.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού αφορά κυρίως έντυπο χαρτί (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία) και μικρές χάρτινες συσκευασίες. Σχεδιάστηκε και λειτουργεί με κάδους στους οποίους οι πολίτες μεταφέρουν απορρίμματα χαρτού που συγκεντρώνουν στον τόπο παραγωγής τους (κατοικίες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολικές μονάδες, επιχειρήσεις, κτλ).

Οι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού έχουν πράσινο χρώμα και κίτρινο κάλυμμα και έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, κοντά σε χρήσεις που παράγουν μεγάλο όγκο απορριμμάτων χαρτιού, ιδιαίτερα κοντά σε σχολικές μονάδες.

Στόχος του Δήμου είναι η επέκταση του προγράμματος με κάδους ανακύκλωσης χαρτιού σε όλες τις γειτονιές, αλλά και με την επέκταση της ανακύκλωσης σε άλλα υλικά, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων με κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ