Εφημερίδα Κοινωνική

Παραπάνω 2,3 εκατ. επιβάτες κρουαζιερόπλοιου αναμένονται το 2015

 Breaking News

Παραπάνω 2,3 εκατ. επιβάτες κρουαζιερόπλοιου αναμένονται το 2015
24 Ιουλίου 2014

Αύξηση 15% αναμένεται να καταγράψει ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας στην Ελλάδα κατά το 2015, με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα.

Στην εκτίμηση αυτή προχωρούν στελέχη του κλάδου, που αναμένουν περίπου 200.000 περισσότερους επιβάτες κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να αυξηθεί σε 2,3 εκατ. επιβάτες, έναντι των 2,1 εκατ. επιβατών που αναμένονται φέτος.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, κατά το τρέχον έτος, ο αριθμός προβλέπεται να παραμείνει αμετάβλητος έναντι του 2013, καθώς οι περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας έχουν επικεντρώσει τα φετινά τους δρομολόγια προς τις ΗΠΑ και άλλους παραδοσιακούς προορισμούς και λιγότερο προς την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, κυρίως λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που επικράτησε στη Γηραιά Ηπειρο κατά το 2013.

Η εικόνα θα βελτιωθεί άρδην το 2015, καθώς η βελτίωση των προοπτικών της ευρωπαϊκής οικονομίας έχει ήδη οδηγήσει στην επιστροφή των εταιρειών στην αγορά της Μεσογείου και της Ελλάδας ειδικότερα, βοηθούσης και της ανάκαμψης που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία. Άλλωστε, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα της Cruise Lines International Association (CLIA), το 2013, η ελληνική αγορά αναδείχθηκε τρίτη δημοφιλέστερη της Ευρώπης, πίσω μόνο από την Ιταλία και την Ισπανία.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ