Εφημερίδα Κοινωνική

«Να μην τσιμπήσει ο Πειραιάς στο δόλωμα του Υπουργού Δικαιοσύνης»

 Breaking News

«Να μην τσιμπήσει ο Πειραιάς στο δόλωμα του Υπουργού Δικαιοσύνης»
30 Ιουλίου 2014

Η συνάντηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης των Προέδρων των φορέων της πόλης του Πειραιά είχε ως περιεχόμενο αυτό που προβλέψαμε, ότι ο Υπουργός προσπαθεί μέσω «πλάγιας οδού» να πείσει τους Πειραιώτες για τη μεταφορά των Δικαστηρίων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΡΑΛΛΕΙΟ να κάνουμε μελέτες (!) για εγκατάσταση Δικαστηρίων, «ΝΑΙ» να παραμείνουν το ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ και ΕΦΕΤΕΙΟ στη ΣΚΟΥΖΕ και ΦΙΛΩΝΟΣ… ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ – ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΑ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΦΕΤΕΙΟ να πάνε προσωρινά (!) στου ΚΕΡΑΝΗ (γιατί πληρώνει στους ξένους επενδυτές το Υπουργείο Δικαιοσύνης 2.652.000 ευρώ ετησίως) και σε 3 χρόνια να ξαναγυρίσουν!

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Καρδαράς, μέλος του ΔΣΠ:

«Το θράσος του ΥΠΟΥΡΓΟΥ και του Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ είναι απύθμενο. Ο μεν ΥΠΟΥΡΓΟΣ έλεγε στους φορείς «βοηθήστε με να βρω Δημόσιες Υπηρεσίες να βάλω στου ΚΕΡΑΝΗ» λες και ήταν ΜΕΣΙΤΕΣ , ο δε Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ έλεγε στους εκπροσώπους των φορέων ότι σύντομα από του ΚΕΡΑΝΗ θα περάσει το ΜΕΤΡΟ (!), ενώ δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός».

Ο κ. Αθανασίου θα απευθύνει επιστολή με την παραπάνω πρότασή του και θα αναμείνει την εντός συντόμου χρονικού διαστήματος απάντηση των φορέων και την υπογραφή δήθεν δεσμευτικού ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ότι θα «πάνε» τα Δικαστήρια για 3 χρόνια στου ΚΕΡΑΝΗ και θα «ξαναγυρίσουν» όταν τελειώσει η ΡΑΛΛΕΙΟΣ και επισκευαστεί η ΣΚΟΥΖΕ.

Και ο κ. Καρδαράς προσθέτει: «Το ερώτημα που θέσαμε και εξακολουθεί να παραμένει είναι «ποιος θα τσιμπήσει το δόλωμα»; ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ψυχραιμία εγρήγορση και διατήρηση της κατάστασης συναγερμού της πόλης. Το ΔΣ του ΔΣΠ θα συναντηθεί με όλους τους φορείς ώστε να είναι ενιαία η απάντηση της πόλης».

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΩΝ ΚΕΡΑΝΗ 

Ο κ. Καρδαράς προσθέτει: «Ο πρώην Υπουργός Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ είχε ζητήσει τη μεταφορά του Υπουργείου ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που στεγάζετο σε 11 κτίρια (με κόστος για το Δημόσιο 4.000.000 ευρώ ετησίως για μισθώματα) στις ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΕΡΑΝΗ και είχε συνηγορήσει και ο Πρωθυπουργός από το 2012. Αιφνιδίως μία ωραία πρωία στις 25/7/2013 διαβάζω έκπληκτος στα ΝΕΑ ότι του ΚΕΡΑΝΗ δόθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για τα Δικαστήρια του Πειραιά έναντι 2.600.000 ευρώ ετησίως. Το δημοσίευμα προσέθετε ότι στο κτίριο της Λ. Θηβών επρόκειτο σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό να μεταστεγασθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο όμως τελικά δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον! Ακόμη αιωρείται η απορία πώς προέκυψε η απόσυρση ενδιαφέροντος από το ΥΠΑΑΤ και ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό, που εντέλει στοίχισε και στοιχίζει στο δημόσιο εκατομμύρια ευρώ… Εμείς δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο. Το αφήνουμε στην κρίση σας και στην κρίση της Εισαγγελέως Διαφθοράς κας Αγγελικής Τριανταφύλλου, στην οποία καταθέτουμε ΥΠΟΜΝΗΜΑ μετά από ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ Α.Π. (Καρδαράς, Τσουρούλης, Βρέλλος).

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ