Εφημερίδα Κοινωνική

Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης στο Πέραμα

 Breaking News

Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης στο Πέραμα
11 Ιουλίου 2014

Επίσημη πρώτη για το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, το οποίο μετά από 22 χρόνια λειτουργίας βρήκε νέα στέγη, δίπλα στην Πύλη του Ναυστάθμου στο Πέραμα.

Τα εγκαίνια του μουσειακού χώρου θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, στις 19:30 και θα τα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην τελετή των εγκαινίων έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και να παραβρεθούν προσωπικότητες της ναυτιλίας, του πολιτισμού, της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και φυσικά η τοπική κοινωνία του Δήμου Περάματος.

Επίσης, το Πέραμα είναι μακράν από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, με τεράστια πραγματικά προβλήματα ανεργίας και ανέχειας. Η λειτουργία ενός σύγχρονου πολιτιστικού φορέα, όπως είναι το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και την εικόνα της πόλης και θα προσελκύσει επισκέπτες από άλλες περιοχές, δίνοντας μια ανάσα ζωής, σε τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και του εμπορίου του Περάματος.

Το Μουσείο ευελπιστεί ότι τόσο η κοινωνία του Περάματος όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και της Πολιτείας θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, η οποία πραγματοποιείται σε πολύ δύσκολους καιρούς για την χώρα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ