Εφημερίδα Κοινωνική

Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα νοσοκομεία

 Breaking News

Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα νοσοκομεία
08 Ιουλίου 2014

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:30 το πρωί.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, «η κυβέρνηση μέσω του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης επιδιώκει την “κατασκευή” νέων θυμάτων που θα παραδοθούν “στις ορέξεις” της Τρόικας. Μεθοδεύει τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. Μεθοδεύει νέες Μισθολογικές Απώλειες, νέες Κινητικότητες – Διαθεσιμότητες – Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων».

Πάνω από 40.000 Υγειονομικοί αρνήθηκαν ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στην Αξιολόγηση «καρμανιόλα», τονίζει ακόμη, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Όπως επισημαίνει: «Στα πρώτα 10 Νοσοκομεία που μοιράστηκαν τα Φύλλα Αξιολόγησης επιστράφηκαν ως “απαράδεκτα” από το σύνολο των εργαζομένων. Η κυβέρνηση υποθηκεύει το εργασιακό μας μέλλον και θίγει την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ