Εφημερίδα Κοινωνική

Υπόσχονταν σε επιχειρηματίες την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και ζητούσαν χρήματα για τα «διαδικαστικά»

 Breaking News

Υπόσχονταν σε επιχειρηματίες την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και ζητούσαν χρήματα για τα «διαδικαστικά»
07 Ιουλίου 2014

 Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν δύο άτομα τα οποία φέρονται ότι εξαπατούσαν επιχειρηματίες, με τη δήθεν προώθηση των διαδικασιών για την ένταξή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του Αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ).

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για έναν 53χρονο, πρώην υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος παρουσιαζόταν ως υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης και έναν 63χρονο πολιτικό μηχανικό. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία απάτες, απόπειρα απάτης και εκβίασης Η εγκληματική τους δράση εντοπίζεται από το 2011, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απάτη. Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει η αστυνομία έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά υποθέσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών, με το συνολικό παράνομο κέρδος των δραστών να ανέρχεται στις 269.100 ευρώ.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία για εξαπάτηση σε βάρος του μέσω δήθεν προώθησης αίτησης και του σχετικού φακέλου για ένταξη της εταιρείας του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Νόμου (Ε.Σ.Π.Α.).

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ