Εφημερίδα Κοινωνική

Φυτώριο start ups αρχίζει τη λειτουργία του στο κέντρο της Αθήνας

 Breaking News

Φυτώριο start ups αρχίζει τη λειτουργία του στο κέντρο της Αθήνας
21 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησε η λειτουργία του «φυτώριου» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας με τη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας- ΘΕΑ όπου θα φιλοξενηθούν συνολικά 50 νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για χρονικό διάστημα έως 18 μηνών, σε κτίριο επί της οδού Κεφαλληνίας 45.

Σε ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, αναφέρει, ότι το «ΘΕΑ» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το επιμελητήριο της Αθήνας για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη του μητροπολιτικού δήμου. Σκοπός του ΕΒΕΑ είναι, μέσω της «ΘΕΑ», να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην Αθήνα. Απευθύνεται σε ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες, οι οποίοι με τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη από ειδικούς, θα έχουν την ευκαιρία να τις μεταμορφώσουν σε μια νέα δυναμική επιχείρηση.

Η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του δήμου της Αθήνας στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο τρόπος για να βγούμε από την κρίση είναι να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπία. Να στοχεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο και κουλτούρα ανάπτυξης, με καινοτομία, νέες ιδέες και προϊόντα. Σε ένα μοντέλο που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη – εργαζόμενο, θα ενισχύει την απασχόληση αλλά και θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τις δυναμικές παραγωγικές διαδικασίες που θα μας πάνε μπροστά. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η δημοτική αρχή της Αθήνας έγινε ο πρώτος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σχεδίασε και υλοποιεί ολοκληρωμένη στρατηγική με στοχευμένες παρεμβάσεις. Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αξιοποιείται ένα πολύ σημαντικό τμήμα του μεγάλου αναπτυξιακού μας προγράμματος «Έργο Αθήνα», που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ