Εφημερίδα Κοινωνική

Δεκτοί και πάλι οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές

 Breaking News

Δεκτοί και πάλι οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές
10 Ιουλίου 2014

Σε διαδικασία «ανασύνταξης» των δυνάμεών τους βρίσκονται οι ιδιωτικές κλινικές που, μετά από έξι ημέρες «επίσχεσης» εργασίας στον ΕΟΠΥΥ, δέχονται από σήμερα ξανά με πίστωση τους ασφαλισμένους.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, προκειμένου να δώσει ένα περιθώριο στο υπουργείο να ικανοποιήσει τα αιτήματά της.

Παράλληλα, ωστόσο, η Ένωση προετοιμάζεται για την περίπτωση που τα αιτήματα δεν γίνουν δεκτά, για κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων και με άλλους παρόχους, όπως τα κέντρα αποκατάστασης και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία έχουν προειδοποιήσει τον ΕΟΠΥΥ για επίσχεση εργασίας από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Κοινό αίτημα ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και κέντρων αποθεραπείας, είναι να μην εφαρμοστεί και εφέτος το claw back (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής της υπέρβασης από τον προϋπολογισμό από τον πάροχο στον ΕΟΠΥΥ). Στο πλαίσιο αυτό, οι ιδιωτικές κλινικές ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και, σε περίπτωση που δεν είναι αυτό εφικτό, προτείνουν στον ΕΟΠΥΥ είτε να αγοράζει μόνο όσες υπηρεσίες μπορεί να πληρώσει είτε να αυξήσει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη δαπάνη.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ