Εφημερίδα Κοινωνική

Απορρίπτουν οι δήμοι την αξιολόγηση με το σύστημα της ποσόστωσης

 Breaking News

Απορρίπτουν οι δήμοι την αξιολόγηση με το σύστημα της ποσόστωσης
03 Ιουλίου 2014

Την άρνηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να υλοποιήσει την αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ με το σύστημα της ποσόστωσης πιστοποίησε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης την Τρίτη.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης τόνισε την εκπεφρασμένη, με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, πρόθεση των δημοτικών αρχών της χώρας να μην προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων τους με το συγκεκριμένο σύστημα.

Αναφερόμενος στην αλληλογραφία που αντάλλαξε ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ασκούνης υποστήριξε ότι συνιστά αδήριτη ανάγκη η δημιουργία ενός νέου, παγίου συστήματος αξιολόγησης, ως εργαλείο προσυμφωνημένων και προκαθορισμένων ενεργειών βελτίωσης και αναβάθμισης των δυνατοτήτων και της αποδοτικότητας του προσωπικού και της αποτελεσματικότητας των δομών.

Η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θα πρέπει να συναρτάται άμεσα με τους προγραμματικούς ετήσιους και μεσοπρόθεσμους στόχους του φορέα, όπως αυτοί εξειδικεύονται και αναλύονται ανά οργανωτική μονάδα.

Σύμφωνα με την πρόταση, την οποία κατά την εκτίμηση τού κ. Ασκούνη δεν αντικρούει ο κ. Μητσοτάκης, το νέο, πάγιο σύστημα αξιολόγησης θα είναι προϊόν τριμερούς συνεργασίας ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα συνδεθεί με προκαθορισμένους στόχους και θα εφαρμοσθεί καταρχήν πιλοτικά το 2015, ώστε να προκύψουν κάποια πρώτα συμπεράσματα και να ακολουθήσουν βελτιώσεις στο σύστημα.

 Ζητούν επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων

Εμμένει η ΚΕΔΕ, με απόφασή της κατά το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, σε πολιτική παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που δεν έχουν απορροφηθεί σε άλλες δομές της δημόσιας διοίκησης.

Επίσης, η ΚΕΔΕ εμμένει στην απόφασή της να μην καταργηθεί η υπηρεσία των σχολικών φυλάκων.

Συγχρόνως, η ΚΕΔΕ κάνει έκκληση σε όλους τους δημάρχους να μην προχωρήσουν στην άσκηση εφέσεων στις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες, αλλά να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα τους.

Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι ο θεσμός του σχολικού φύλακα είναι αναγκαίος για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων και γι” αυτό ζητά επανενεργοποίηση της αρμοδιότητας.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ