Εφημερίδα Κοινωνική

815 μέχρι τώρα οι νεκροί στη Γάζα

815 μέχρι τώρα οι νεκροί στη Γάζα
25 Ιουλίου 2014

Μια έγκυος γυναίκα και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ έχασαν τη ζωή τους από τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας σε 815 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στις 18 ημέρες που διαρκεί η σύγκρουση.

Μια έγκυος 23χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε επιδρομή εναντίον κατοικίας στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κούντρα.

Το μωρό σώθηκε, διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι από το πλήγμα σκοτώθηκε επίσης μια 26χρονη γυναίκα.

Από ένα άλλο πλήγμα σκοτώθηκαν ένα υψηλόβαθμο τοπικό στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, ο Σαλάχ Χασανέιν, και οι γιοι του ηλικίας 12 και 15 ετών, στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, πρόσθεσε ο Κούντρα.

Η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, σύμμαχος της Χαμάς, επιβεβαίωσε το θάνατο αυτό.

Άλλοι δύο άνθρωποι, οι οποίοι είχαν τραυματισθεί νωρίτερα κατά τους βομβαρδισμούς του Χαν Γιούνις (νότια Λωρίδα της Γάζας), υπέκυψαν στα τραύματά τους, σύμφωνα με τον Κούντρα, κάτι που αυξάνει σε 815 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στις 8 Ιουλίου.

Από τον ισραηλινό στρατό ανακοινώθηκε πως ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε στο βόρειο τμήμα της Γάζας αυξάνοντας σε 33 τον αριθμό των ισραηλινών στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί.

 

Η ΕΕ ζήτησε να διεξαχθεί αμέσως έρευνα για την ισραηλινή οβίδα που εβλήθη εναντίον ενός σχολείου του ΟΗΕ.

 

«Ζητούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα μια πλήρης έρευνα γι” αυτό το επεισόδιο», δήλωσε η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ. Είναι η τέταρτη φορά που η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ προς τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) δέχεται πυρά, υπογράμμισε η εκπρόσωπος, η οποία «κάλεσε όλα τα μέρη να σεβασθούν το απαραβίαστο και την ακεραιότητα της UNRWA». Η ΕΕ επιμένει επίσης στην ανάγκη να δημιουργηθούν «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» για να επιτραπεί στους αμάχους που το επιθυμούν, να διαφύγουν των μαχών.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας», όπου ο απολογισμός της ισραηλινής επίθεσης υπερβαίνει πλέον τους 820 νεκρούς, περισσότεροι από 190 από τους οποίους είναι παιδιά, δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «καταδικάζει τις απώλειες ζωών αμάχων».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ