Εφημερίδα Κοινωνική

Παλαιό Φάληρο – Ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική πολιτική δίνει ο Διονύσης Χατζηδάκης

 Breaking News

Παλαιό Φάληρο – Ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική πολιτική δίνει ο Διονύσης Χατζηδάκης
26 Ιουνίου 2014

Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς Δημάρχους της χώρας είναι ο Διονύσης Χατζηδάκης στο Παλαιό Φάληρο. Το γεγονός ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εξασφάλισε από τον πρώτο γύρο την « αυτοδυναμία» αποδεικνύει όχι μόνο το θαυμασμό των δημοτών προς το πρόσωπό του αλλά και την αναγνώριση του έργου που προσφέρει για χρόνια στο Παλαιό Φάληρο.

Ανάμεσα σε αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο καιρό στο Παλαιό Φάληρο, καθένας μπορεί να ξεχωρίσει, εκτός από τα αναπτυξιακά έργα , την έμφαση που δίνεται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής εν γένει. Πρόσφατα, δημιουργήθηκε μάλιστα μόνιμος σταθμός ΕΚΑΒ στην περιοχή της Αγίας Σκέπης, στο χώρο που λίγο καιρό πιο πριν εγκαινιάστηκε ο πρότυπος παιδότοπος σαν ανταποδοτικό έργο για το τραμ που περνάει από την περιοχή.

Ακόμα, δράσεις αναφορικά με διάφορους τομείς της υγείας γίνονται συνέχεια στο Δήμο Π. Φαλήρου. Ειδικότερα, η κοινωνική υπηρεσία έχει δρομολογήσει τη δημιουργία ομάδας ψυχολογίας που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ συχνές είναι οι ημερίδες ενημέρωσης που πραγματοποιούνται σχετικά με θέματα υγείας, όπως αυτή για το ζαχαρώδη διαβήτη και η εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή κατανάλωση του αλκοόλ.

 Να σημειωθεί ότι μια σημαντική δράση κοινωνικής αλληλεγγύης θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Ιουνίου, ώρες 10 π.μ. – 2 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου.

Όπως σημειώνει και η σχετική ανακοίνωση : «Συλλέγουμε φάρμακα για τα κοινωνικά ιατρεία, για ανθρώπους που σίγουρα τα έχουν ανάγκη.»

Για το σκοπό αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα και φυσικά θέλουν μπορούν να πάνε φάρμακα από το φαρμακείο του σπιτιού μας (ΠΡΟΣΟΧΗ! να μην έχουν λήξει) ή να αγοράσουν από φαρμακείο για το σκοπό αυτό. Κάποιοι σίγουρα τα έχουν ανάγκη….

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μέρος της δράσης: «Όλοι μαζί μπορούμε», η οποία πραγματοποιείται από τον οργανισμό «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον «Σκάϊ».

Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στα κοινωνικά ιατρεία της Εκκλησίας.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ