Εφημερίδα Κοινωνική

«Να μην πουληθούν τα λιμάνια» – Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ

 Breaking News

«Να μην πουληθούν τα λιμάνια» – Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ
16 Ιουνίου 2014

Σκληρή κριτική ασκεί το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά τη συνάντησή του με στελέχη της COSCO. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Αποκαλυπτικός ήταν στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη της COSCO, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτης, σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ανάπτυξη και τα οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, από τις ξένες επενδύσεις.

Το επιχείρημα του κ. Υπουργού, ότι η αύξηση της κίνησης εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και η επίτευξη κερδοφορίας της επένδυσης, συνεπάγεται αυτομάτως όφελος για την ελληνική οικονομία, είναι άτοπο. Αντίθετα, η συγκεκριμένη επένδυση δεν οδήγησε σε ουσιαστική αύξηση της απασχόλησης στο λιμάνι και εισήγαγε τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες, μετατρέποντας σε καθεστώς τη «νοικιασμένη» εργασία και την υποαπασχόληση, δεν είχε καμία προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία, ενώ οι προβλεπόμενες φοροαπαλλαγές, δεν ενίσχυσαν ουσιαστικά τα δημόσια έσοδα.

Συμφωνούμε, ωστόσο, με την αναφορά του κ. Υπουργού για τη σπουδαιότητα της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας και των λιμανιών της. Η αξιοποίηση, όμως, αυτής της θέσης, απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των ελληνικών λιμανιών, τα οποία υπό δημόσιο έλεγχο και μέσα από ένα σοβαρό σχέδιο ανάπτυξης, μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ