Εφημερίδα Κοινωνική

Μιχελάκης: Εφιστά την προσοχή στους Δήμους για τις παιδικές χαρές

 Breaking News

Μιχελάκης: Εφιστά την προσοχή στους Δήμους για τις παιδικές χαρές
02 Ιουνίου 2014

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, σε συνέχεια του κατεπείγοντος εγγράφου που απέστειλε την 1η Μαΐου 2014 προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους δήμους όλης της χώρας, με το οποίο ζητούσε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, απέστειλε νέο έγγραφο προς όλους τους Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (με την παράκλησή του να ενημερωθούν οι Δήμοι της χωρικής τους αρμοδιότητας) υπενθυμίζοντας ότι το μεταβατικό στάδιο προσαρμογής των παιδικών χαρών λήγει στις 30 Ιουνίου 2014.

Με το έγγραφο αυτό ο Υπουργός Εσωτερικών επιτρέπει στα δημοτικά συμβούλια (παρά την απαγόρευση του νόμου) να αποφασίζουν για την πραγματοποίηση δαπανών προκείμενου να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 65 του ν. 3852/2010 ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Με γνώμονα πάντοτε τα θέματα ασφάλειας των παιδιών και κρίνοντας ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον ο κ. Γιάννης Μιχελάκης επιτρέπει τις δαπάνες για να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται σε παιδικές χαρές και παιδότοπους.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ