Εφημερίδα Κοινωνική

Λειτουργεί ο Πειραιάς και μετά τις εκλογές

 Breaking News

Λειτουργεί ο Πειραιάς και μετά τις εκλογές
06 Ιουνίου 2014

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ τα έργα στην πλατεία ΠΗΓΑΔΑΣ!

Όλοι στον Πειραιά αναρωτιούνται τι γίνεται με την πλατεία Πηγάδας στην Καλλίπολη και γιατί ξαφνικά, μετά τις εκλογές σταμάτησε το «πολυδιαφημιζόμενο» έργο της βιοκλιματικής παρέμβασης που θα έδινε «ανάσα δροσιάς» στους Πειραιώτες.

Τις τελευταίες μέρες βουνά από χώματα και επικίνδυνα υλικά παραμένουν εκτεθειμένα ελλοχεύοντας κίνδυνο για τα μικρά παιδιά ενώ η περιοχή θυμίζει εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο, εξέλιξη που όχι μόνο δεν βοηθάει την εικόνα του Α’ διαμερίσματος αλλά προκαλεί και τεράστια οικονομική ζημιά στους επιχειρηματίες της περιοχής. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες, ο σημερινός δήμαρχος δήλωσε «παρών». Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος σε συνάντηση που είχε με τον ανάδοχο του έργου, αλλά και σε επικοινωνία του με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Υπουργείο Ανάπτυξης (με τον κ. Κ. Χατζηδάκη), το ΚΑΠΕ (κ. Κουργιώτη) και την Αρχαιολογική Υπηρεσία (κ. Χρυσουλάκη), παρενέβη ώστε να αρθούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια του κεντρικού κράτους και τα έργα να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στο πλαίσιο του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

Το έργο για τη βιοκλιματική ανάπλαση της Πηγάδας πραγματοποιείται μέσω ΕΣΠΑ και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 2,2 εκατ. ευρώ, ωστόσο μετά τον δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό μειώθηκε στα 1,02 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει διεύρυνση πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά, στέγαστρα, φωτοβολταϊκά, φύτευση, παιδική χαρά και υπαίθριο θέατρο.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ