Εφημερίδα Κοινωνική

Η «μεγάλη κομπίνα» με τα πρόστιμα σε επιβάτες χωρίς εισιτήριο

 Breaking News

Η «μεγάλη κομπίνα» με τα πρόστιμα σε επιβάτες χωρίς εισιτήριο
23 Ιουνίου 2014

Ελεγκτές θησαύριζαν κόβοντας πλαστά πρόστιμα σε επιβάτες χωρίς εισιτήριο! Μια απίστευτη κομπίνα έστησαν δύο ελεγκτές προκαλώντας ζημιά τουλάχιστον 90.000 ευρώ στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε

Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες ελεγκτές (ηλικίας 31 και 32 ετών αντίστοιχα) είχαν εκδόσει, από τον Απρίλιο του 2013, πλαστά μπλοκ προστίμων, έκοβαν πλαστές βεβαιώσεις στους επιβάτες που έβρισκαν χωρίς εισιτήριο και έβαζαν στην τσέπη τους τα λεφτά που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν στο ταμείο της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Τα μπλοκ προμηθεύονταν, έναντι οικονομικού αντιτίμου, από 44χρονο τυπογράφο στην περιοχή της Βάρης, από τον οποίο είχαν επίσης προμηθευτεί και μια σφραγίδα κόκκινου χρώματος, με την οποία θεωρούσαν την πράξη βεβαίωσης προστίμου. Επιπλέον, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από την Υπηρεσία τους προέβαιναν και στην βεβαίωση νόμιμων παραβάσεων, συμπληρώνοντας αντίστοιχα τα μπλοκ που τους είχαν χορηγηθεί από την εταιρεία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης και απιστίας σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνέργεια και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.

 

Η «έξυπνη» απάτη!

 

Στις 20.06.2014 το μεσημέρι, οι δυο ελεγκτές βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 72 ευρώ σε 25χρονη η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των χωρίς εισιτήριο. Η 25χρονη πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο, προκειμένου όπως την ενημέρωσαν σχετικά, να μειωθεί η αξία του στο μισό, παρέλαβε ένα μέρος της βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου και αποχώρησε, χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η 25χρονη αναζήτησε την ταυτότητά της και μετέβη στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο. Ωστόσο, η 25χρονη αναγνώρισε στον χώρο τους δύο ελεγκτές.

Εντωμεταξύ, όπως προέκυψε, ο 31χρονος ελεγκτής, επειδή αντιλήφθηκε την πιθανότητα να έχει προβεί σε καταγγελία για το γεγονός της ψευδούς βεβαίωσης προστίμου, κατέστρεψε τα πλαστά μπλοκ που είχε στο σπίτι του και τα οποία είχε προμηθευθεί από τον 32χρονο, ενώ έκαψε και την ταυτότητα της 25χρονης. Όπως προέκυψε, το στέλεχος προστίμου που είχε παραλάβει η 25χρονη μετά την καταβολή του προστίμου ήταν εξ’ υπαρχής πλαστό.

Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε η εξακολουθητική δράση των εμπλεκομένων ενώ ο 32χρονος ταυτοποιήθηκε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ως δράστης εξαπάτησης επιβατών, με την μέθοδο της είσπραξης εικονικού προστίμου.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ