Εφημερίδα Κοινωνική

Η ΑΠΑΤΗ με τα «άδεια κουτιά» Να είστε προσεκτικοί…

 Breaking News

Η ΑΠΑΤΗ με τα «άδεια κουτιά»  Να είστε προσεκτικοί…
04 Ιουνίου 2014

Η νέα μόδα των απατεώνων ακούει στο όνομα «άδεια κουτιά» και έχει να κάνει με παραδόσεις και πωλήσεις διαφόρων ειδών που στο άνοιγμά τους, ο παραλήπτης βρίσκεται προ εκπλήξεως.

Πριν λίγες μέρες, το τμήμα ασφαλείας Κορυδαλλού συνέλαβε δυο Έλληνες οι οποίοι προσέγγισαν καταστηματάρχη, προσπαθώντας να του πουλήσουν κινητά τηλέφωνα κλεισμένα σε συσκευασία. Η τακτική γνωστή… Του έδειχναν το προϊόν, συνεννοούνταν για τα χρήματα και μόλις «τα έβρισκαν» στην τιμή, παρέδιδαν ένα κουτί σφραγισμένο το οποίο περιείχε μέσα μόνο ένα καλώδιο και μια μπαταρία, όχι όμως την συσκευή! Αντίστοιχες ενέργειες απατεώνων έχουν καταγραφεί και σε άλλους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της περιοχής μας. Διάφοροι «τύποι» πλησιάζουν ανυποψίαστους πολίτες και με μαεστρία τους πλασάρουν τα άδεια κουτιά που υποτίθεται ότι περιέχουν από κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας μέχρι γυαλιά ηλίου και ακριβά αρώματα. Σε μια περίπτωση μάλιστα, όταν ανοίχτηκε η συσκευασία, περιείχε -αντί για κινητό τηλέφωνο-, πράσινο σαπούνι! Το πιο παράδοξο όμως συμβαίνει με απατεώνες που μπαίνουν σε φαστ φουντ και «εκμεταλλεύονται» τις παραγγελίες!

Σύμφωνα με τακτική γνωστή στο εξωτερικό, που τείνει να γίνει «μόδα» και στην Ελλάδα, νεαροί μπαίνουν ως πελάτες σε φαστφουντάδικα, πιτσαρίες και καταστήματα με delivery, στήνουν αυτί για να ακούσουν τις τηλεφωνικές παραγγελίες και στη συνέχεια σπεύδουν πρώτοι στη διεύθυνση που περιμένουν το φαγητό, για να παραδώσουν άδεια κουτιά και να πάρουν αυτοί τα χρήματα!

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ