Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ γιατρών του ΕΟΠΥΥ για να συμπληρώνουν το πλαφόν των δωρεάν επισκέψεων

 Breaking News

ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ γιατρών του ΕΟΠΥΥ για να συμπληρώνουν το πλαφόν των δωρεάν επισκέψεων
18 Ιουνίου 2014

Αναγκάζουν τους ασφαλισμένους να καταβάλουν οι ίδιοι το αντίτιμο της επίσκεψης

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ: «Δυσφημούν τον ιατρικό κλάδο με δήθεν αποκαλύψεις! Αν άκουγαν τις προτάσεις μας, δεν θα συνέβαινε το παραμικρό»

Εντύπωση και αρκετά ερωτήματα προκαλούν καταγγελίες ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για συμβεβλημένους γιατρούς, οι οποίοι συμπληρώνουν σε χρόνο ρεκόρ το πλαφόν των δωρεάν επισκέψεων και στη συνέχεια ζητούν από τους ασφαλισμένους να καταβάλουν οι ίδιοι το αντίτιμο της επίσκεψης. Όπως είναι γνωστό, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν δωρεάν επισκέψεις τον μήνα με το αντίτιμο αυτών των επισκέψεων να καταβάλλεται από τον οργανισμό. Ωστόσο, με βάση στοιχεία από ελέγχους του ΕΟΠΥΥ προκύπτει ότι 128 γιατροί είχαν μόνο μέσα στις πρώτες τέσσερις ημέρες του Ιουνίου περίπου 250 με 300 επισκέψεις, ενώ 16 εξ αυτών καταχώρησαν επισκέψεις την 1η Ιουνίου, η οποία ήταν Κυριακή. Ενδεικτικά, επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, «τη δεύτερη ημέρα του Ιουνίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα, ένας συμβεβλημένος ιατρός δήλωσε ότι είχε ήδη πραγματοποιήσει 233 επισκέψεις, μέσα στις πρώτες δύο ημέρες του μήνα, ένας άλλος καταχώρησε 151 επισκέψεις σε μία ημέρα, ενώ συνολικά 48 ιατροί πραγματοποίησαν από 100 ως 150 επισκέψεις μέσα σε μία ημέρα».

H εφημερίδα μας συνομίλησε με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά που δήλωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να σταματήσει να μιλάει αν δεν υπάρχουν αποδείξεις. «Είμαστε υπέρ των ελέγχων όμως θεωρούμε υπεύθυνη τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείο Υγείας γι’ αυτή την κατάσταση. Ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, έχω επανειλημμένα καταθέσει προτάσεις. Ζητήσαμε να θεσπιστεί κάρτα με το pin του ασθενούς. Να μην είναι το ΑΜΚΑ ελεύθερο στις ορέξεις του καθενός… Μας κορόιδεψαν και μας γύρισαν την πλάτη. Είπαν ότι θα το φέρουν προς συζήτηση στη Βουλή και δεν το έκαναν ποτέ. Αν μας άκουγαν τότε, θα είχαν προλάβει όλα αυτά τα φαινόμενα. Προτιμούν όμως να δυσφημούν τον κλάδο τον ιατρών. Είμαι βέβαιη ότι κάπου αποσκοπούν όλα αυτά… Στο να πάρουν νέα σκληρά μέτρα τα οποία “σκεπάζουν” κάτω από τον μανδύα των δήθεν αποκαλύψεων».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ