Εφημερίδα Κοινωνική

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη Ερντογάν για την προεδρία

 Breaking News

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη Ερντογάν για την προεδρία
26 Ιουνίου 2014

Την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ότι ο Ερντογάν θα είναι σχεδόν σίγουρα ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, τις πρώτες στην ιστορία της χώρας που οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν απευθείας τον Πρόεδρο της χώρας.

«Λίγο πολύ γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο υποψήφιός μας για την προεδρία. . . Εκτός απροόπτου, την 1η Ιουλίου πιθανότατα θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού μας» είπε ο Αρίντς σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ήδη δύο δημοσκοπήσεις εμφανίζουν νίκη του Ερντογάν από τον πρώτο γύρο και μάλιστα με διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

Επίσης νίκη με διαφορά για τον Ερντογάν δείχνει άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Sabah, σύμφωνα με την οποία ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 56,1% και ο Ιχσάνογλου 34,2%.

Και στις δύο δημοσκοπήσεις, ο κούρδος υποψήφιος Σελαχατίν Ντεμιρτάς βρίσκεται κάτω από το 10%.

Όλα αυτά σε μια χώρα που ο Ερντογάν έχει επιδοθεί σε όργιο καταστολής καθώς στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 που ξεκίνησαν στο πάρκο Γκεζί περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ