Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ας κρατήσουμε τους Τουρίστες εδώ! Ο Πειραιάς το αξίζει…

 Breaking News

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ας κρατήσουμε τους Τουρίστες εδώ! Ο Πειραιάς το αξίζει…
03 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ
Δια χειρός Απόστολου Καραμπερόπουλου

Για ακόμη μια χρονιά, η εφημερίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» και ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2014 δηλώνουν «παρών» στην μεγάλη προσπάθεια για τον μετασχηματισμό του Πειραιά σε κύρια πολιτιστική και τουριστική πύλη της χώρας και βασικό λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου. Μια χρονιά ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι η πόλη μας και το λιμάνι ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας το Μάιο του 2015. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, διότι ο Τουριστικός Οδηγός Πειραιά 2014 «αγκαλιάστηκε» και στηρίχτηκε από όλους τους φορείς της πόλης. Σε όλο αυτό το δημιουργικό «ταξίδι» είχαμε στο πλευρό μας επιχειρηματίες, απλούς πολίτες και εκπροσώπους φορέων που από την αρχή κατάλαβαν το «καλό» του εγχειρήματος και όλοι μαζί δουλέψαμε με μεράκι για να αναδείξουμε τον Πειραιά.

Ναι, αυτή τη πόλη έχει ομορφιές, έχει ιστορία, έχει γωνιές για τις οποίες μπορούμε όλοι να καμαρώνουμε! Συνειδητοποιήσαμε ότι – παρά την Κρίση – αυτό το στοιχείο που κρατάει ΔΥΝΑΤΟ τον Πειραιά, είναι η ομοψυχία των ανθρώπων και η περηφάνια του να είσαι Πειραιώτης και να νοιάζεσαι για την πόλη σου. Να θες να την βλέπεις κάθε μέρα καλύτερη, λειτουργική και ζωντανή. Να μην παίρνεις μόνο τη «σκόνη» από τα παπούτσια των επισκεπτών της… Να αξιοποιείς όλες τις υποδομές της: το λιμάνι, τον τουρισμό, την κρουαζιέρα, τα μουσεία… ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Δυστυχώς, σε όλο αυτό τον αγώνα, συνειδητοποιήσαμε και κάτι ακόμα. Το πόσο «αποκομμένοι» είναι κάποιοι από τον Πειραιά. Μιλάμε για το Υπουργείο Ναυτιλίας. Αν το συγκεκριμένο Υπουργείο δεν βρισκόταν εντός των ορίων της πόλης και δεν «πάταγε» πάνω σε χώματα του Πειραιά, για μας, θα ήταν αδιάφορο, δεδομένου ότι η προσφορά του στην πόλη είναι απειροελάχιστη… Για κάποιους ίσως, η Πλατεία Κοραή απέχει όσο η πλατεία της Γλυφάδας. Καμία επαφή με την πόλη, κανένα ενδιαφέρον, παρά μόνο με τα… «του οίκου τους». Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι καμαρώνουν, τελευταία, για το πόσο θα ωφελήσουν τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ τον Τουρισμό και την Ναυτιλία της χώρας, αλλά ξεχνούν ότι το επίκεντρο όλων αυτών είναι ο Πειραιάς και ότι μια διεθνής έκθεση τέτοιου βεληνεκούς, όπως τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, για ακόμη μια χρονιά βρίσκεται εκτός της πόλης μας! Δεν θα θέλαμε να επεκταθούμε περισσότερο. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας. Έμπρακτα και όχι με παχιά λόγια…

Με τον Τουριστικό Οδηγό 2014 θέλουμε ο Πειραιάς να βάλει γερές βάσεις για την αξιοποίηση του τουριστικού «κύματος» και να αναδείξει τις ομορφιές του σε όλο τον κόσμο. Ανανεωμένος, χρηστικός και εμπλουτισμένος, ο Τουριστικός Οδηγός Πειραιά 2014 κυκλοφορεί χέρι – χέρι και δωρεάν στο τμήμα αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ, στο γραφικό τρενάκι του Πειραιά, στα κόκκινο και μπλε τουριστικά λεωφορεία.

Η έκδοση είναι στα Αγγλικά και απευθύνεται στο ευρύ τουριστικό κοινό. Είναι 132 σελίδες και έχουν εκδοθεί ήδη 180.000 αντίτυπα. Οι τουρίστες αλλά και το ευρύ κοινό εκτός από την έντυπη έκδοση, μπορούν να «ξεφυλλίσουν» τον Τουριστικό Οδηγό 2014 στο www.tgpiraeus.com ή σκανάροντας με το κινητό το QR CODE, που βρίσκεται στο εξώφυλλο του οδηγού, με την εφαρμογή Reader.

Με ενεργή συμμετοχή και στοχευμένες δράσεις μπορούμε να κρατήσουμε τους τουρίστες στην πόλη μας, ανεξαρτήτως αν κάποιοι επιλέγουν να «γυρίζουν την πλάτη» στον Πειραιά. Και μην ξεχνάτε… Ο Πειραιάς είναι πάνω από πρόσωπα, καρέκλες και «περαστικούς». Οι Πειραιώτες έχουν μάθει να υποδέχονται τουρίστες και όχι να είναι τουρίστες στην ίδια τους την πόλη!

apostolikaa

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ