Εφημερίδα Κοινωνική

Αυξήθηκαν οι εξαφανίσεις παιδιών στην Ελλάδα

 Breaking News

Αυξήθηκαν οι εξαφανίσεις παιδιών στην Ελλάδα
04 Ιουνίου 2014

Ολοένα και περισσότερο βγαίνουν στην τηλεόραση ανακοινώσεις για εξαφάνιση παιδιών στην Ελλάδα. Το φαινόμενο παίρνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς τα νούμερα δείχνουν μια ραγδαία αύξηση των εξαφανίσεων παιδιών.

Όπως σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος», τα σοκαριστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Τμήμα Αναζήτησης Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με αυτά ενώ όλο το 2013 εξαφανίστηκαν (πανελλαδικά) 366 παιδιά, το πρώτο τετράμηνο του 2014 έχουν εξαφανιστεί 224. Τούτο σημαίνει πως έχουμε ήδη μια αύξηση 63% των φυγών από το σπίτι (πέρυσι η αύξηση ήταν 43%).

Όπως επισημαίνει ο υποδιευθυντής του τμήματος αναζήτησης προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χαράλαμπος Τρόγιας, από τα 224 παιδιά που εξαφανίστηκαν φέτος, βρέθηκαν 123, ενώ τα υπόλοιπα 101 αναζητούνται ακόμα. Από αυτά τα περισσότερα ήταν κορίτσια, ενώ το ποσοστό εξαφανίσεων παιδιών μοιράζεται ανάμεσα σε Αττική και επαρχία.

Συγκεκριμένα εξαφανίστηκαν 149 παιδιά που ζούσαν στην Αττική και 75 από την περιφέρεια. Αντιστοίχως το 2013 από τα 366 παιδιά που εξαφανίστηκαν, τα 196 ήταν από την Αττική και τα 170 από την περιφέρεια.

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν έφυγαν από το σπίτι τους για να βιώσουν την περιπέτεια, αλλά διότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής ή σωματικής κακοποίησης. Δευτερευόντως ένιωσαν παραμελημένα στο σπίτι ή υπέστησαν εκφοβισμό στο σχολείο

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ