Εφημερίδα Κοινωνική

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Ο Πειραιάς δεν πρέπει να πειραματιστεί!

 Breaking News

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Ο Πειραιάς δεν πρέπει να πειραματιστεί!
17 Μαΐου 2014

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, οι πολίτες του Δήμου Πειραιά έδωσαν χθες, στήριγμα νίκης και εμπιστοσύνης στο Βασίλη Μιχαλολιάκο και στο συνδυασμό ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Παρόντες στην κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, άνθρωποι κάθε ηλικίας και στελέχη που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στα αυτοδιοικητικά της πόλης. Συγκινημένος ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε:

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ένας πολιτικός αισθάνεται ευτυχισμένος, είναι αλήθεια ότι είναι λίγες αυτές οι στιγμές. Όμως αυτήν την ώρα με κάνετε πραγματικά ευτυχή. Η συγκλονιστική σας παρουσία με συγκινεί και με σκλαβώνει. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι, όλη την κούραση, όλο το άγχος, όλη την καταπόνηση της προεκλογικής περιόδου να εξαφανίζεται. Είναι η αγάπη σας, είναι η αφοσίωση που μου δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια και είναι η σημερινή σας ανταπόκριση και το πάθος να έρθετε εδώ στην Πλατεία Κοραή για να διατρανώσετε μαζί μου μία και μοναδική αλήθεια, ότι ο Πειραιάς έχει το Δήμαρχο που αγαπάτε και στηρίζετε, ότι ο Πειραιάς έχει τους ενεργούς πολίτες που πιστεύουν σε ένα λαμπρό μέλλον, που πιστεύουν σε μια πόλη αντάξια της Ιστορίας της και των προσδοκιών μας.

Έτσι μαζί ξεκινήσαμε πριν από τριάμισι χρόνια, όταν η πόλη πνιγόταν στα σκουπίδια και την ανομία, όταν οι Πειραιώτες είχαν πάψει πλέον να ελπίζουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει.

Μαζί πήραμε την απόφαση που αξίζει στους υπερήφανους Πειραιώτες.

Ότι δε μπορεί η πόλη με το δοξασμένο λιμάνι στα πέρατα του κόσμου, η πόλη που έδινε δουλειά σε χιλιάδες Έλληνες από όλη τη χώρα ,η πόλη της παγκόσμιας Ναυτιλίας και του εμπορίου ,η πόλη αποκούμπι κάθε άνεργου να είναι παραδομένη στην απογοήτευση και την μιζέρια.

Ήταν πριν τριάμισι χρόνια που με τη δική σας ενθάρρυνση πήρα τη μεγάλη απόφαση, μια απόφαση σταθμό στην πολιτική μου διαδρομή, μια απόφαση για την οποία είμαι υπερήφανος και που η δική σας αφοσίωση και επιβεβαίωση δίνει φτερά για τον αγώνα που έχουμε να δώσουμε στη συνέχεια.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ

Αυτές τις στιγμές πριν από την αναμέτρηση της Κυριακής, πριν από την ιερή στιγμή της Δημοκρατίας, όπου κάθε πολίτης αναμετριέται με τα όνειρά του και τις προσδοκίες του, που κάθε πολίτης σκέφτεται το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του, αυτές τις στιγμές αισθάνομαι την βαθιά ανάγκη να σας ανοίξω την ψυχή μου και να σας καταθέσω σαν εξομολόγηση τα συναισθήματά μου.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, που σταθήκατε δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια. Που παρά τα όποια λάθη μου και τις παραλείψεις μου με στείλατε ανελλιπώς πέντε φορές στη Βουλή των Ελλήνων.

Που με εκλέξατε Δήμαρχο της πόλης μας. Που με είχατε το Βασίλη το φίλο σας, τον αδελφό σας, τον άνθρωπό σας.

Που πιστέψατε ότι νοιάζομαι για σας και που νοιαζόσαστε το ίδιο για μένα. Που ζήσαμε μαζί τις αγωνίες μας, τις στενοχώριες μας, τις δυσκολίες μας αλλά και τις χαρές μας. Αυτή ήταν η βασική αιτία που παραιτήθηκα από την κεντρική πολιτική σκηνή και αυτός ήταν ο λόγος που δεν επέστρεψα σε αυτήν όταν το κόμμα από το οποίο ανδρώθηκα πολιτικά, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στα προηγούμενα χρόνια, όλα τα πολιτικά στελέχη που είχαν εκλεγεί Δήμαρχοι, επέστρεφαν στην κεντρική πολιτική σκηνή όταν ο πολιτικός τους φορέας ανέβαινε στην εξουσία.

Ήταν η αγάπη που ένοιωθα για όλους εσάς και για την πόλη μας. Ήταν το αίσθημα ότι σας χρωστάω κάτι πιο χειροπιαστό και πιο άμεσο. Έβλεπα την πόλη να καταρρέει χωρίς καμία ελπίδα να σηκωθεί.

ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ «ΠΕΘΑΙΝΕΙ» ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΑ ΔΡΑΣΗ

Έβλεπα να διοργανώνονται Ολυμπιακοί αγώνες και την Αθήνα να έχει μεταβληθεί σε εργοτάξιο. Έβλεπα να μπαίνει το μετρό και το Τραμ, έβλεπα Μέγαρα Μουσικής και στάδια, έργα οδοποιίας και πεζοδρόμους, αρχαιολογικούς περιπάτους και Μουσεία και από την άλλη πλευρά έβλεπα έναν Πειραιά να παριστάνει τη συνδιοργανώτρια πόλη και όχι μόνο να μην επωφελείται από αυτόν τον οργασμό των έργων αλλά να είναι πνιγμένος και στα σκουπίδια.

Έβλεπα Δημοτικές αρχές να είναι ράθυμες και ανίκανες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, έχοντας μεταβληθεί σε παρατηρητές και νεκροθάφτες μιας πόλης που και η ίδια είχε πιστέψει πως δεν υπάρχει σωτηρία.

Μίλησα με τον εαυτό μου και με πολλούς από εσάς και τους συνεργάτες μου. Σκέφτηκα τον κόπο μου να στηρίζω το κόμμα μου, να αντιμετωπίζω πολιτικούς αντιπάλους, να μελετώ νομοσχέδια, να δουλεύω νυχθημερόν στο υπουργείο, να αγωνίζομαι να διαπεράσω τη γραφειοκρατία υπερασπιζόμενος τους πολίτες για διάφορα προβλήματα, και ταυτοχρόνως να ζω σε μια πόλη, στην πόλη που ζούσαν και θα ζήσουν η κόρη μου και τα εγγόνια μου, στην πόλη που ζείτε όλοι εσείς που με αγαπάτε και σας αγαπώ, κυριολεκτικά να σέρνεται στην παρακμή και την απαξίωση.

Ήταν τότε που έβαλα στον εαυτό μου το καθοριστικό ερώτημα. Τι θα πεις Μιχαλολιάκο στους φίλους σου, που σε στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, όταν σε ρωτήσουν, τί έκανες Βασίλη για την πόλη σου; Τι θα τους απαντήσεις; Ότι ψήφιζες νομοσχέδια ή σταμάτησες τις απευθείας αναθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Δεν θέλω να απαξιώσω το ρόλο του πολιτικού στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως για μένα αυτή ήταν η απαρχή, αυτό ήταν το δικό μου υπαρξιακό ερώτημα. Και η απάντηση ήρθε ακαριαία.

ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ.

ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ.

Συμμαχία Δημοτών, Εργαζομένων και Δημοτικής Αρχής

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε και το πετύχαμε να ενώσουμε τον Πειραιά. Γιατί γνωρίζαμε ότι μόνο ενωμένοι, μόνο μια ευρεία συμμαχία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Κι αυτό κάναμε. Η συμμαχία Δημοτών, Εργαζομένων και Δημοτικής Αρχής μας έδωσε τη δύναμη να δουλέψουμε απερίσπαστοι και αποτέλεσε τον πολλαπλασιαστή ισχύος των προσπαθειών μας, για να χρησιμοποιήσω έναν όρο από τη θητεία μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το έργο που κάναμε υπερβαίνει κατά πολύ τις δεσμεύσεις μας και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Η εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση των έργων ήταν πραγματική μάχη με υπηρεσίες και το χρόνο. Καμία ώριμη μελέτη για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ δεν υπήρχε.

Δώσαμε πραγματικές μάχες

Αποτρέψαμε τη μεταφορά των Δικαστηρίων στου Ρέντη. Αποτρέψαμε τη μεταφορά της κρουαζιέρας στο Φάληρο.

Και αυτά δεν έγιναν αυτόματα. Συγκρουστήκαμε με την Κυβέρνηση. Συγκρουστήκαμε με πειθώ και σθένος και ανατρέψαμε ειλημμένες αποφάσεις.

Απέναντι στο συμφέρον του Πειραιά δεν βάζουμε ούτε σκοπιμότητες ούτε συναισθηματισμούς ούτε πολιτικές συγγένειες.

Υπάρχει μόνο ο Πειραιάς και το μέλλον του. Απαλλάξαμε την πόλη από τη ρύπανση των διαφημιστικών πινακίδων και την αισθητική υποβάθμιση. Στη συνέχεια θα καθορίσουμε τους όρους προβολής μηνυμάτων σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Ξεβρομίσαμε την πόλη σε ένα μήνα

Εξυγιάναμε τα οικονομικά ενός χρεοκοπημένου Δήμου με 150 εκατ. ευρώ χρέος, 15 εκατ. ληξιπρόθεσμα και τους εργαζομένους απλήρωτους.

Καταπολεμήσαμε την αδιαφάνεια και τη σπατάλη στη συντήρηση οχημάτων, καύσιμα και προμήθειες.

Μετεγκαταστήσαμε υπηρεσίες από ενοικιαζόμενα ακίνητα σε ιδιόκτητα του Δήμου και διαπραγματευτήκαμε τις υπόλοιπες συμβάσεις ενοικίασης μειώνοντας το κόστος κατά 70%.

Ζητήσαμε διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος 10ετίας περιλαμβανομένης και της δικής μας θητείας κι αυτό ενόχλησε πολλούς. Όμως δώσαμε το δικό μας στίγμα στη διαχείριση του ιδρώτα των συμπολιτών μας.

Αποτελεί πλέον ο Δήμος Πειραιά υπόδειγμα διαχείρισης για όλους τους Δημόσιους οργανισμούς.

 

Κοινωνική πολιτική

Από την πρώτη στιγμή δώσαμε βάρος στους αδύνατους συμπολίτες μας. Δεν εννοώ να είμαι Δήμαρχος και να υπάρχει έστω και ένας Πειραιώτης που να μην έχει ένα πιάτο φαγητό, ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, φάρμακα και γιατρό όταν έχει ανάγκη. Με τη Βοήθεια του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς το επιτύχαμε. Και μάλιστα χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας. Μακριά από κάμερες και φωτογράφους. Γιατί ο Άνθρωπος είναι στο κέντρο της πολιτικής μας.

Γι’ αυτόν μοχθούμε, γι’ αυτόν αγωνιζόμαστε. Γιατί η πολιτική όταν δεν εμπεριέχει την Κοινωνική πολιτική αυτοαναιρείται και ακυρώνεται.

Την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα γινόταν μάχη για να εξευρεθεί λύση για τους Παιδικούς σταθμούς, εμείς είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε όλες τις ανάγκες. Κανένα παιδί χωρίς παιδικό σταθμό. Καμία μητέρα χωρίς το χέρι βοήθειας που χρειάζεται για να αναθρέψει τα παιδιά της μέσα στην κοινωνική κρίση που περνάει η χώρα.

Δεν θέλω να σας κουράσω απαριθμώντας το μεγάλο έργο που έκανε ο συνδυασμός μας. Θα αναφέρω χωρίς λεπτομέρειες τα κυριότερα.

Απομακρύναμε τον ΟΚΑΝΑ.

Καταπολεμήσαμε το παραεμπόριο.

Εξυγιάναμε το Κυριακάτικο παζάρι.

Εξασφαλίσαμε τους πόρους και επαναλειτουργήσαμε στο στολίδι της πόλης το Δημοτικό μας Θέατρο. Με την ποιότητα δε των παραστάσεων όπως θα βλέπετε από την προβολή που έχει στον Τύπο, ο Πειραιάς μπήκε δυναμικά στον Πολιτιστικό Χάρτη της χώρας.

Σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε το αποχετευτικό σύστημα της πόλης (σε κάποια σημεία της πόλης συνεχίζονται τα έργα ολοκλήρωσης).

Εφαρμόσαμε νέο κυκλοφοριακό χάρτη.

Ανακατασκευάσαμε τις 33 υπάρχουσες παιδικές χαρές και προσθέσαμε άλλες 18.

Αναπλάσαμε 11 πλατείες.

Δημιουργήσαμε 4 νέα πάρκα.

Λύσαμε το Ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ραλλείου.

Ανακτήσαμε καταπατημένη περιουσία του Δήμου.

Εκτελείται η κατασκευή 2 νέων παιδικών σταθμών.

Εκτελείται η ανακατασκευή Νεοκλασικού για τη στέγαση του 2ου Δ/τος και ΚΑΠΗ.

Υλοποιείται η πρώτη βιοκλιματική πλατεία στην Πηγάδα.

Εκτελούμε την ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου-ποδηλατόδρομος.

Με τις πιέσεις μας έρχεται το ΜΕΤΡΟ και το ΤΡΑΜ στον Πειραιά.

Συνολικά εκτελούνται 129 έργα προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Να ξανακάνουμε τον Πειραιά πόλη που αξίζει να ζεις

Το έργο μας τα τριάμισι αυτά χρόνια συνδέεται άρρηκτα με το όραμά μας. Να ξανακάνουμε τον Πειραιά προνόμιο ζωής. Να τον κάνουμε την πόλη που αξίζει να ζεις.

Το μεγάλο οραματικό έργο μας που θα δώσει νέα πνοή στο σύγχρονο Πειραιά είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος από το ΣΕΦ μέχρι το λιμάνι. Αλλάζει τη λειτουργία της πόλης και την απαλλάσσει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες από την κίνηση που την στραγγαλίζει.

Υπογειοποιούμε τον ΗΣΑΠ.

Φτιάχνουμε στο ΣΕΦ έναν ονειρικό παιδότοπο, κολυμβητήριο , στίβο κ.ά.

Δημιουργούμε θεματικό πάρκο με θέμα την Ελληνική Ιστορία και μυθολογία που θα αποτελέσει σημείο έλξης των τουριστών.

Δημιουργούμε Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας.

Μουσείο της Ιστορίας της πόλης και των κατοίκων της.

Ενυδρείο.

Δημιουργούμε 10 πράσινες στέγες σε σχολεία.

Δημιουργούμε νέα σύγχρονη Ιπποδάμεια αγορά αντάξια μιας σύγχρονης πόλης.

Ενοποιούμε τον Αρχαιολογικό περίπατο.

Αναπλάσουμε την Λεωφόρο Πειραιώς.

Διεκδικούμε την παραχώρηση από τον ΟΛΠ, Παγόδα, Πολιτιστική Ακτή.

Διεκδικούμε αντισταθμιστικά οφέλη για την όχληση της πόλης από το Λιμάνι.

Όλα αυτά θα ενισχύσουν την κρουαζιέρα ώστε να γίνει ο Πειραιά Home Port, δηλαδή λιμάνι προορισμού.

Συνολικά τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για την πόλη φτάνουν στο 1 δις ευρώ.

Βρισκόμαστε στη μέση του ταξιδιού

Την ώρα που η Ελλάδα έμπαινε στην πιο βαθιά κρίση των τελευταίων δεκαετιών, ο Πειραιάς ζέσταινε τις μηχανές του και ετοιμαζόταν για ένα μεγάλο ελπιδοφόρο ταξίδι.

Ήδη βρισκόμαστε στη μέση του ταξιδιού και ετοιμαζόμαστε να ατενίσουμε νέους ορίζοντες.

Η Πόλη μας αλλάζει. Οι νέες υποδομές θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης.

Η αισθητική και λειτουργική ανάπλαση θα την κάνουν ελκυστική στην ναυτιλία και τον τουρισμό.

Η ανάπτυξη δεν γίνεται με εκκλήσεις και προσκλήσεις. Δεν είναι ρουσφέτι η ανάπτυξη. Αλλάζεις την πόλη, ενισχύεις τις υποδομές και την καθιστάς ελκυστική σε επισκέπτες και επιχειρήσεις.

Έτσι θα γίνει ο Πειραιάς ξανά, ναυτιλιακό κέντρο. Κάνοντάς τον να λάμπει και να ελκύει.

Έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίες.

Ήδη οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποδίδουν. Τα έργα φέρνουν την αλλαγή. Τα καταστήματα που ήταν κλειστά στο Πασαλιμάνι, τα περισσότερα ξανάνοιξαν. Οι άνεργοι στην πόλη το 2012 ήταν 21.187 ενώ το 2013 ήταν 20.544 δηλαδή 600 λιγότεροι και φέτος θα είναι ακόμη λιγότεροι.

Την Κυριακή είναι η ώρα της Αλήθειας. Αγωνιστείτε με όλες σας τις δυνάμεις. Πείστε όσους περισσότερους μπορείτε! Ο Πειραιάς δεν μπορεί ούτε να πειραματιστεί και περισσότερο δεν πρέπει να πισωγυρίσει. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί. Όμως χρειαζόμαστε να είναι μαζί μας η συντριπτική πλειοψηφία των Πειραιωτών. Αυτοί είναι η δύναμή μας. Η ψήφος είναι δύναμη έργου. Τρέξτε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Δώστε το μήνυμα του νέου σύγχρονου Πειραιά. Θα νικήσουμε και μαζί μας ολόκληρη η πόλη. ΖΉΤΩ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ! ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ!

DSC07317 DSC07321 DSC07328

DSC07330 DSC07333 DSC07339

DSC07336 DSC07334 DSC07337

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ