Εφημερίδα Κοινωνική

Βασίλης Μιχαλολιάκος : Για εμάς ο Πειραιάς της επόμενης πενταετίας, θα είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις

 Breaking News

Βασίλης Μιχαλολιάκος : Για εμάς ο Πειραιάς της επόμενης πενταετίας, θα είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις
15 Μαΐου 2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκε γειτονιές της Υπαπαντής στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας με κατοίκους της περιοχής, αφού τους ευχαρίστησε για την υποδοχή και τα ζεστά τους λόγια, τόνισε:

«Γνωρίζετε πολύ καλά πριν 3,5 χρόνια τι παρέλαβα, όταν ανέλαβα τη Δημοτική Αρχή. Τα σκουπίδια έπνιγαν την πόλη. Έπνιγαν στην κυριολεξία όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Ξεβρομίσαμε την πόλη σε λιγότερο από 60 ημέρες όπως σας είχα υποσχεθεί.

Δημιουργήσαμε μαζί την ισχυρή συμμαχία Εργαζομένων-Δημοτικής Αρχής και Πολιτών. Κάναμε και πάλι τον Πειραιά, πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Σκύψαμε πάνω από τις ανάγκες των συμπολιτών μας, όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, από την πρώτη στιγμή, εξασφαλίζοντας σε όλους το δικαίωμα να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, να έχουν στέγη να κοιμηθούν, γιατρό, φάρμακα και εμβόλια για κάθε παιδί του Πειραιά. Κανένα παιδάκι χωρίς ενισχυτική διδασκαλία. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, φωτογραφίες και κάμερες. Με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Κανένα παιδάκι οικογένειας που ζει στην πόλη μας δεν έμεινε χωρίς Βρεφονηπιακό Σταθμό, στηρίζοντας την εργαζόμενη και άνεργη μητέρα.

Το έργο που έχει γίνει είναι τεράστιο. 129 Έργα πνοής για τον Πειραιά, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Σκεφτείτε ότι σε συνθήκες εθνικής φτώχειας, στον Πειραιά βάλαμε ψηλά τον πήχη και καταφέραμε και δημιουργήσαμε ένα τεράστιο έργο συνολικού ύψους 100.000.000 ευρώ, το οποίο αλλάζει την εικόνα της πόλης.

Αναβαθμίσαμε κοινόχρηστους χώρους, αυξήσαμε το φυτικό πράσινο.

Για μας ο Πειραιάς της επόμενης πενταετίας, θα είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις, μια πόλη που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας βιώσιμες. Μια πόλη με ισχυρή ταυτότητα για τον πολιτισμό της, για την ανάπτυξή της, για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, για μια καλύτερη ζωή των ανθρώπων της.

Η δύναμή μου είστε εσείς, γιατί Μας Ενώνει ο Πειραιάς.»

Συνάντηση με τους Περιπτερούχους της πόλης

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συναντήθηκε με μέλη της Ένωσης Περιπτερούχων Πειραιά και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους όπως τη χωροθέτηση των περιπτέρων στο δήμο, τα τ.μ. που καταλαμβάνουν καθώς επίσης και θέματα αισθητικής των περιπτέρων σχετικά με την εικόνα της πόλης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μέλη της Ένωσης Περιπτερούχων που είναι υποψήφιοι του Συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς».

Ο κ. Μιχαλολιάκος, αφού τους ευχαρίστησε για την συνεργασία τους στα 3,5 χρόνια της δημοτικής αρχής, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το πρόγραμμά μας για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνει μεγάλα έργα που ουσιαστικά αναβαθμίζουν τον Πειραιά και τον κάνουν μια πόλη με ισχυρή ταυτότητα και με ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Υπηρετώ με πάθος την πόλη μας, δύναμη μου είναι η ισχυρή συμμαχία Δημοτών- Εργαζομένων και Δημοτικής Αρχής. Απέναντί μας έχουμε μόνο τα προβλήματα της πόλης. Με αυτά συγκρουόμαστε με πίστη και αποφασιστικότητα.

Όπως καλά γνωρίζετε έχουμε αλλάξει την εικόνα της πόλης. Και με τη δική σας συνεργασία σε ότι αφορά στα περίπτερα, κάνουμε παρεμβάσεις που φροντίζουν την χωροταξία και την αισθητική της πόλης μας. Για να γίνει ξανά ο Πειραιάς μας, πόλη, προνόμιο ζωής.»

Ο Πειραιάς έγινε καθαρή πόλη

Το 2010 η εικόνα του Πειραιά ήταν ντροπιαστική και δυσφημιστική για την πόλη, με τα σκουπίδια να πνίγουν το εθνικό μας λιμάνι και τις γειτονιές του.

Η υγεία των κατοίκων απειλούνταν από τις συνθήκες υγιεινής της πόλης μας. Το πρόβλημα έμοιαζε άλυτο. Το 2010 δεσμευτήκαμε ότι το ζήτημα της καθαριότητας θα αποτελούσε την πρώτη μας μέριμνα. Το χρονοδιάγραμμά μας προέβλεπε 60 μέρες. Το πετύχαμε γρηγορότερα.

Σε λιγότερο από 60 μέρες τα σκουπίδια έγιναν παρελθόν και παράλληλα:

-Αποκρίναμε τα μπάζα και τα απόβλητα.

-Απολυμάναμε περιοχές με συσσωρευμένα απορρίμματα.

-Απομακρύναμε εγκαταλελειμμένα οχήματα.

-Επανατοποθετήσαμε στις καθορισμένες τους θέσεις και πλύναμε τους κάδους.

-Επαναφέραμε την εικόνα του οδοκαθαριστή στις γειτονιές μας.

Μέσα σε λίγες βδομάδες, ο Πειραιάς καθάρισε και η εικόνα της απαξίωσης έγινε παρελθόν.

Συνεργασία, υπάλληλοι του Δήμου, αλλά και πολίτες, όλοι μαζί πετύχαμε σε χρόνο ρεκόρ, έναν στόχο που έμοιαζε ακατόρθωτος.

Χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Μειώνοντας τις εισφορές για άτομα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ανανεώσαμε τον στόλο καθαριότητας με 21 νέα οχήματα μέσω σύμβασης leasing που αυτοχρηματοδοτήθηκε από την εξοικονόμηση του κόστους συντήρησης και καυσίμων.

Κερδίσαμε έτσι 1.474.000 ευρώ ετησίως.

Αναπτύξαμε νέες δράσεις:

- Δωρεάν αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων.

- Τοποθετήσαμε σκάφες αποκομιδής μπάζων.

- Ενισχύσαμε την ανακύκλωση.

- Αναδιοργανώσαμε τη λειτουργία εισάγοντας περισσότερα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων.

- Εκδώσαμε εκπαιδευτικό φυλλάδιο για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση όλων των απορριμμάτων.

- Υλοποιούμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία.

Ο Πειραιάς ανάπνευσε κυκλοφοριακά

Το κυκλοφοριακό αποτελούσε χρόνιο πρόβλημα του Πειραιά, με την κατάσταση στους δρόμους της πόλης να είναι ασφυκτική, ειδικά σε περιόδους και ώρες αιχμής. Κάθε πρόταση και σκέψη σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του θέματος έμενε στο επίπεδο των μελετών.

Η κατάσταση αυτή, πλέον, αλλάζει.

- 8 κεντρικοί δρόμοι μονοδρομήθηκαν.

- 12 νέοι σταθμοί του τραμ σχεδιάζονται, δίνοντας το 2015 εναλλακτική λύση στην καθημερινή μετακίνηση 35.000 επιβατών.

- 3 σταθμοί του μετρό φέρνουν, το 2017, στην πόλη μας την ταχύτερη σύνδεση με την Αθήνα. Έργα που επανατοποθετούν τον Πειραιά στον χάρτη των μεταφορών, διευκολύνουν την κίνηση από και προς το λιμάνι και αυξάνουν τις αφορμές επίσκεψης στην πόλη μας.

Παράλληλα, με σχεδιασμό που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της επόμενης μέρας ενός Πειραιά που εξελίσσεται σε ευρωπαϊκή πόλη – πρότυπο:

- Ολοκληρώσαμε τη μελέτη εφικτότητας του έργου σύνδεσης του ΣΕΦ με το λιμάνι.

- Προωθούν τις επόμενες εβδομάδες η δημοπράτηση του έργου υπογειοποίησης του ηλεκτρικού.

Η επόμενη μέρα για τις συγκοινωνίες στον Πειραιά δεν εξετάζει μόνο τις ανάγκες των οχημάτων, αλλά και τη μετάβαση σε μια οικολογικότερη μετακίνηση. Στο πλαίσιο αυτό:

- Δημιουργούμε τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο στο λεκανοπέδιο, κάνοντας την διαδρομή που βρίσκονται οι παλιές σιδηροδρομικές ράγες, από τη Λεύκα ως τον Άγιο Διονύσιο, μια μοναδική ευκαιρία περιπάτου και άθλησης.

- Αναμορφώνουμε το Παραλιακό Μέτωπο, διαμορφώνοντας ειδικές διαδρομές για ποδηλάτες και πεζούς, απελευθερώνοντας τη βόλτα στην πόλη από την ανάγκη του αυτοκινήτου.

- Αναβαθμίσαμε την δημοτική συγκοινωνία προσφέροντας στους δημότες μας τη δυνατότητα να μετακινούνται με ασφάλεια εντός της πόλης δωρεάν.

 

 

 


Σχετικά άρθρα