Εφημερίδα Κοινωνική

Βασίλης Μιχαλολιάκος : «Aυτήν την Κυριακή αναμετράται η δημοκρατία με τη διαπλοκή»

 Breaking News

Βασίλης Μιχαλολιάκος : «Aυτήν την Κυριακή αναμετράται η δημοκρατία με τη διαπλοκή»
23 Μαΐου 2014

«Aυτήν την Κυριακή αναμετράται η Δημοκρατία με τη διαπλοκή» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, σημειώνοντας ότι θεωρεί καθήκον απέναντι στην τιμή της πόλης και της Δημοκρατίας να διεκδικήσει το δήμο. «Η διαπλοκή, οφείλω να πω, ότι ποτέ δεν οδήγησε στην ανάπτυξη, αντίθετα οδήγησε στη χρεοκοπία και στην ανεργία, ενώ χτίζοντας υποδομές βοηθάς στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.

Τόνισε ότι «ο Πειραιάς δεν αιχμαλωτίζεται, ο Πειραιάς δεν εξαγοράζεται, ο Πειραιάς έχει ιστορία, έχει πολιτιστική ταυτότητα, έχει παρελθόν, έχει παρόν, έχει και μέλλον».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «όταν βλέπουμε την προσωποποίηση της επιχειρηματικότητας της διαπλοκής μαζί με το πολιτικό προσωπικό που υποστήριξε τη διαπλοκή να αποτελούν μια ενιαία ομάδα, ποτέ τόσο απροκάλυπτα αυτή η ομάδα της διαπλοκής δεν θέλησε να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική η ίδια, χωρίς δορυφόρους. Ποτέ μέχρι σήμερα. Και επέλεξε τον Πειραιά. Σε εμένα έτυχε η τιμή και η ευθύνη να συγκρουστώ μαζί της εκλογικά, δημοκρατικά και στο όνομα της Δημοκρατίας όλοι μαζί να νικήσουμε».

Παραθέτουμε ενδιαφέροντα σημεία δηλώσεών του:

ΤΑ … ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ

Μέχρι της εμφανίσεως αυτού του μορφώματος συνδυασμού, ήταν δικαίωμά μου απλώς να θέλω πολιτικά να διεκδικήσω το Δήμο για μια πενταετία, όπως και του Θοδωρή Δρίτσα και της Ελπίδας Παντελάκη κλπ. Τώρα είναι καθήκον. Καθήκον μου απέναντι στη τιμή της πόλης και στη τιμή της ίδιας της Δημοκρατίας!

Ο Πειραιάς αντιστέκεται με έργα…

Θέλουμε η κοινωνική μας πολιτική να μην έχει καμία χαραμάδα. Να καλύπτουμε όλους τους αδύναμους ανθρώπους. Να μην υπάρχει κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς ένα πιάτο αξιοπρεπές φαγητό, χωρίς στέγη, χωρίς γιατρό, φάρμακα, χωρίς εμβόλια τα παιδιά και ενισχυτική διδασκαλία. Ο πολιτισμός μας, το Δημοτικό Θέατρο λειτουργεί, τα έργα που αλλάζουν την εικόνα του Πειραιά και δίνουν προοπτική για επιχειρηματικότητα, όπως η επιλιμένιος ακτή, η Τρούμπα, η Πειραϊκή, ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος από τη Λεύκα μέχρι το Φάληρο, όπως η άφιξη του Μετρό και πολλά άλλα έργα που αλλάζουν πραγματικά τον Πειραιά και τον κάνουν προνόμιο να ζεις, τη σημαντικότερη και ελκυστικότερη πόλη της Ευρώπης. Αλλά πια, είναι θέμα Δημοκρατίας, είναι θέμα τιμής της πόλης. Διότι σε αυτήν την εκδοχή που θέλει ο συνδυασμός Κόκκαλη – Μαρινάκη να επιβάλλει τον υπάλληλό τους ως Δήμαρχο του εθνικού μας λιμανιού, προσχωρούμε πια σε μία εκδοχή με φοβερό έλλειμμα Δημοκρατίας. Ο Πειραιάς αντιστέκεται.

Περί «φουσκωτών» και προβλημάτων στη διαδικασία

Δεν το έχω καταγγείλει μόνο εγώ. Το έχουν καταγγείλει όλοι οι συνδυασμοί. Από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και την Κυριακή το βράδυ κατέλυσαν τη Δημοκρατία. Κατέλαβαν τα εκλογικά κέντρα, αφισοκολλούσαν αρειμανίως.

Τι θα συμβεί την Κυριακή;

Θέλω να πιστεύω ότι όσοι με ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή εμμένουν και εμμένουν με μεγαλύτερο πάθος. Να πω ευθέως, ότι είμαι πεπεισμένος ότι δεν συνάδει, δεν είναι συμβατό για έναν αριστερό πολίτη να ψηφίσει διαπλοκή.

 

 


Σχετικά άρθρα