Εφημερίδα Κοινωνική

Βασίλης Κορκίδης : « Ήρθε η ώρα να βάλουμε πραγματικά στην Ευρώπη το ελληνικό εμπόριο»

 Breaking News

Βασίλης Κορκίδης : « Ήρθε η ώρα να βάλουμε πραγματικά στην Ευρώπη το ελληνικό εμπόριο»
15 Μαΐου 2014

KORKIDIS

 

Ο Βασίλης Κορκίδης γεννήθηκε, μεγάλωσε και διατηρεί της επιχειρήσεις του στον Πειραιά. Σπούδασε ναυπηγική και διαχείριση πλοίων στην Αγγλία, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο (LL. M.) και στο Διεθνές Εμπόριο και τις Μεταφορές (MSc). Διευθύνει δύο οικογενειακές εμπορικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας.

Οι συνάδελφοί του τον έχουν εκλέξει δύο φορές Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και πρόσφατα Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ). Από αυτές τις θέσεις εκπροσωπεί μαχητικά το χώρο των εμπόρων και των μικρομεσαίων. Έτσι, προσπαθεί να προσφέρει συνολικά στην ελληνική κοινωνία, γιατί πεποίθησή του είναι πως στηρίζοντας το ελληνικό εμπόριο και την επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε την Ελλάδα.

Στις προσεχείς Ευρωεκλογές είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, με στόχο να εκπροσωπήσει τους μικρομεσαίους και τους ανθρώπους της ελληνικής αγοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και μάλιστα μέσα από τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη ομάδα του, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ο κ. Κορκίδης πιστεύει πως οι μικρομεσαίοι, οι άνθρωποι του ελληνικού εμπορίου αλλά και όλοι όσοι δοκιμάζονται από την κρίση, δεν πρέπει να σπαταλήσουν την ευκαιρία να εκπροσωπηθούν στην Ευρώπη και θεωρεί πως έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε όλοι μαζί μια ισχυρότερη παρουσία και επιρροή των ανθρώπων της ελληνικής αγοράς στα κέντρα αποφάσεων.

 


 Σχετικά άρθρα