Εφημερίδα Κοινωνική

Το Μοσχάτο και ο Ταύρος ψηφίζουν Δήμαρχο τον Ανδρέα Ευθυμίου

 Breaking News

Το Μοσχάτο και ο Ταύρος ψηφίζουν Δήμαρχο τον Ανδρέα Ευθυμίου
22 Μαΐου 2014

Οι πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου έδωσαν ήδη το μήνυμά τους με το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου της Κυριακής 18 Μαΐου 2014, όπου ο Συνδυασμός «Μοσχάτο-Ταύρος: Ανθρώπινη πόλη-Σύγχρονος Δήμος» στον οποίο επικεφαλής είναι ο νυν Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, συγκέντρωσε το 48,11 % των ψήφων.

Ο Ανδρέας Ευθυμίου, μετά την ολοκλήρωση του Α γύρου των δημοτικών εκλογών και το μεγάλο ποσοστό που του χάρισαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου, ευχαρίστησε όλους όσους πίστεψαν στο έργο που ήδη επιτελείται στον Καλλικρατικό Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου αυτά τα 3,5 χρόνια που είναι Δήμαρχος και κάλεσε όλους τους πολίτες την Κυριακή να κάνουν την πρώτη επιτυχία γιορτή.

Μετά τη συνένωση του Καλλικρατικού Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, η Δημοτική Αρχή με τον Ανδρέα Ευθυμίου στο τιμόνι πάλεψε καθημερινά με σκληρή δουλειά όχι μόνο για να εξασφαλίσει τα πλαίσια της εύρυθμης διοικητικής λειτουργίας του Δήμου, αλλά και για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός νέος ενιαίος Δήμος, ένας Δήμος με μόνο στόχο την ανάπτυξη.

Η δράση και το έργο του Α. Ευθυμίου

Με καθημερινό αγώνα, με στόχο και όραμα ο Δήμαρχος στάθηκε κοντά στους πολίτες, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο δράσης και ένα έργο που στηρίχτηκε σε πέντε βασικούς τομείς: τη διοίκηση για τους δημότες, την οικονομική διαχείριση, τις υποδομές για την ανάπτυξη και την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής και την αλληλεγγύη στην πράξη.

Κέρδισε το στοίχημα της συνένωσης με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και συμμετοχή του δημότη στη διοίκηση του Δήμου. Διεύρυνε τις δημοτικές υπηρεσίες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών. Ταυτόχρονα οργάνωσε το Δήμο κερδίζοντας περισσότερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος. Μείωσε το λειτουργικό κόστος του Δήμου σε ποσοστό πάνω από το 1/3, καλύπτοντας τις ανελαστικές υποχρεώσεις του Δήμου. Μείωσε τις βραχυπρόθεσμες οφειλές του Δήμου κατά 80%. Μείωσε τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις-δάνεια του Δήμου κατά 16,60%. Δεν προχώρησε σε νέο δανεισμό, ενώ αύξησε τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου. Μείωσε τα δημοτικά Τέλη κατά 24% και τις ετήσιες δαπάνες του Δήμου κατά 25%. Για όλη την οικονομική διαχείριση ο Δήμος έλαβε θετική αξιολόγηση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή ο Δήμαρχος και τα στελέχη του πάλεψαν και έφεραν στο Μοσχάτο και τον Ταύρο έργα ύψους άνω των 15.000.000 €. Έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης και αλλάζουν την καθημερινότητά της. Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα όπως η κατασκευή του αγωγού όμβριων υδάτων στη Χρυσ. Σμύρνης, έργα υποδομής όπως η επέκταση του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου, έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έργα που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων μας, όπως η κατασκευή των πεζοδρομίων της Ήρας και την ανακατασκευή της παιδικής χαράς της Ήρας στον Ταύρο.

Παράλληλα δόθηκε προτεραιότητα στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, διαμορφώνοντας περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, δημιουργώντας δράσεις για τον πολιτισμό και την άθληση, στηρίζοντας με προγράμματα τη νέα γενιά.

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής με έμπρακτη βοήθεια στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες έχει διαμορφωθεί και υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δομών κάλυψης των κοινωνικών αναγκών του Δήμου και των πολιτών, με πρότυπους παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, σχολεία, δομές εκπαίδευσης. Παράλληλα, με μία σειρά δομών κοινωνικής βοήθειας και υποστήριξης όπως το “Κοινωνικό Παντοπωλείο”, το “Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας” (σε συνεργασία με την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Αρχιεπισκοπής), τη λειτουργία τράπεζας τροφίμων και ειδών, τη “Γωνιά της Αλληλεγγύης”, ο Δήμος στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες που δοκιμάζονται.

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών θα οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται στον Καλλικρατικό Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου

Στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής, ο νυν Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου και υποψήφιος Δήμαρχος χρειάζεται την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προκειμένου να συνεχίσει να υλοποιεί το έργο που ήδη έχει ξεκινήσει.

Με την ανανέωση της εμπιστοσύνης των κατοίκων θα δοθεί η δυνατότητα στο Δήμαρχο να υλοποιήσει τους προγραμματικούς άξονες που περιλαμβάνει το πρόγραμμά του για τη νέα πενταετία. Ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης, μακριά από ακρότητες, μεγάλα λόγια και εντυπωσιασμούς. Πρόγραμμα που περιλαμβάνει σύγχρονες μορφές διοίκησης, ορθή και συνετή οικονομική διαχείριση με στόχο τη δημιουργία έργων υποδομής για την πόλη και τους πολίτες, την υλοποίηση των έργων που έχουν ξεκινήσει και τη διεκδίκηση νέων, όπως-ανάμεσα σε άλλα- την κατασκευή νέου παιδικού σταθμού στον Ταύρο, την ανάπλαση της παρακηφίσιας περιοχής στο Μοσχάτο, την ανάπλαση των σφαγείων στον Ταύρο προκειμένου να διαμορφωθεί ένας χώρος πολιτισμού, πρασίνου και αναψυχής, την ανάπλαση του πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων, στον Ταύρο, τη διαμόρφωση του κτιρίου του Γιαννίδειου Ιδρύματος στο Μοσχάτο σε κτίριο κοινωνικών υπηρεσιών και λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου.

Οι δυο μεγάλες διεκδικήσεις για την πόλη : Η παραλία του Μοσχάτου και η αποφυγή της τριχοτόμησης του Ταύρου

Πέρα από το πενταετές πρόγραμμα, ο Δήμαρχος συνεχίζει τις μεγάλες διεκδικήσεις για την πόλη του Μοσχάτου και του Ταύρου, έχοντας ήδη ανοιχτά δύο πολύ σημαντικά μέτωπα.

Το ένα από αυτά είναι η διεκδίκηση για να γίνει το όραμα της παραλίας του Μοσχάτου πραγματικότητα. Με πολλούς αγώνες της δημοτικής αρχής εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 60504/13 για την ανάπλαση της έκτασης στην παραλία του Μοσχάτου. Η Δημοτική Αρχή πέτυχε σε αυτό να περιλαμβάνονται τα εξής: τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρα με εκτεταμένους χώρους πρασίνου 144 στρεμμάτων και ελεγχόμενες χρήσεις πολιτισμού-αθλητισμού-αναψυχής, την μετατόπιση της υπερυψωμένης παραλιακής λεωφόρου προς τη θάλασσα, την αποκατάσταση της φυσικής και λειτουργικής συνέχειας μεταξύ οικιστικού ιστού και παράκτιας ζώνης με την επέκταση επιλεγμένων οδών της πόλης ως πεζόδρομων μέσα στο πάρκο, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Η Δημοτική Αρχή δηλώνει αντίθετη με την κατασκευή υπερυψωμένου κελύφους άνωθεν της λεωφόρου, ενώ αγωνίζεται για την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου έργου που θα μεταμορφώσει την πόλη, θέτοντας όρους για την εξασφάλιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα για το οποίο αγωνίζεται η δημοτική αρχή είναι η διεκδίκηση και οι ενέργειες για την αποφυγή της τριχοτόμησης του Ταύρου από την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων του Προαστιακού. Με ενέργειες του Δήμου και τη στήριξη των κατοίκων επετεύχθη η στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στο Δήμο κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με ομόφωνη απόφασή του. Η Δημοτική Αρχή προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου και υποψήφιος Δήμαρχος με το Συνδυασμό “Μοσχάτο-Ταύρος: Ανθρώπινη Πόλη-Σύγχρονος Δήμος” Ανδρέας Ευθυμίου καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν για την πόλη τους την επόμενη Κυριακή. Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι καθοριστικά για την πόλη και την αυτοδιοίκηση. Καλεί τους πολίτες να επιλέξουν την ελπίδα και το πρόγραμμα, να επιλέξουν ένα Δήμαρχο που είναι δίπλα τους και να δώσουν ισχυρή εντολή για να γίνουν ακόμα περισσότερα για το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

 


 Σχετικά άρθρα