Εφημερίδα Κοινωνική

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε την πόλη μας

 Breaking News

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε την πόλη μας
17 Μαΐου 2014

Στέλνοντας το μήνυμα «Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο ελληνικός λαός, ήρθε η ώρα και για τον Πειραιά, ήρθε η ώρα να κερδίσουμε την πόλη μας», ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Κοραή την κεντρική προεκλογική του ομιλία. Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για μία πόλη με τεράστια προβλήματα, καθώς και για «μια ετερόφωτη ομάδα ανθρώπων που έσπευσε να συσπειρωθεί… για να υφαρπάρξει τη ψήφο των πολιτών» . Αναλυτικά όσα είπε ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ»:

«Έμειναν μόλις τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της 18ης Μαΐου. Είναι η πρώτη ευκαιρία να μιλήσει η κοινωνία του Πειραιά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία στις κάλπες για τον δήμο και την περιφέρεια. Να μιλήσει τόσο δυνατά, ώστε να στείλει το δυνατό προμήνυμα της μεγάλης νίκης την επόμενη Κυριακή στις 25 Μαΐου.

Η κυβέρνηση δεν ακούει. Δεν θέλει να ακούσει. Απορρίπτει κάθε συζήτηση. Έχει δεσμεύσεις… Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως να μην υπάρχουν, ως μύγες!

Οι Πειραιώτες μας ξέρουν…

Ναι, ήρθε η ώρα και για τον Πειραιά. Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε τη πόλη μας. Οι φίλοι μας, μας ξέρουν. Και οι φίλοι των φίλων μας, μας ξέρουν. Οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες μας ξέρουν. Γνωρίζουν ποίοι είμαστε, τι έχουμε κάνει, τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε έτοιμοι και έτοιμες, γυναίκες και άντρες, νέοι και νέες και πάντα νέοι ανεξαρτήτως ηλικίας, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο δήμο Πειραιά. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, έμποροι, ναυτικοί, εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, άνθρωποι των νέων τεχνολογιών. Είμαστε νέα ζευγάρια που πασχίζουν να μεγαλώνουν παιδιά ή μελλοντικοί γονείς με αγωνία αν τα οικονομικά μας, το επιτρέψουν, συνταξιούχοι που στηρίζουμε ακόμη τα άνεργα παιδιά μας.

Είμαστε καλλιτέχνες και δημιουργοί, αθλητές, φίλαθλοι. Είμαστε Πειραιώτες και Πειραιώτισσες με γνώση και ανιδιοτέλεια που εργαζόμαστε δεκάξι χρόνια, τώρα καθημερινά για τη πόλη μας. Το Λιμάνι της Αγωνίας είναι το εργαστήρι μας. Ο Πειραιάς, η πόλη μας, είναι ο χώρος της δημιουργίας και των αγώνων μας.

Μας ενδιαφέρει η τύχη της πόλης μας, η καθημερινότητα μας, που αποτελεί αυτή καθ’ αυτή την πεμπτουσία της ζωής μας και ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Μια πόλη που δεν λειτουργεί…

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι υπερήφανος για το έργο του. Το υπερασπίζεται με αυταρέσκεια. Όμως ο Πειραιάς μας παραμένει μια πόλη με τεράστια προβλήματα. Μια πόλη που δεν λειτουργεί…

Η πόλη είναι οι άνθρωποι. Αυτό είναι το μέτρο. Οι άνθρωποι στον Πειραιά (οι δημότες, οι κάτοικοι) υποφέρουν. Κυρίως στις λαϊκές γειτονιές. Περιοχές ολόκληρες σε εγκατάλειψη. Πλακόστρωτα και παιδικές χαρές κατεστραμμένα. Δυστυχώς είναι αλήθεια, εκεί που ζουν άνθρωποι συναντώνται με ποντίκια.

Ο δήμος Πειραιά, είναι σχεδόν χρεοκοπημένος. Τα δημοτικά τέλη είναι τα πιο υψηλά συγκριτικά με τους περισσότερους δήμους στην Ελλάδα. Η ανταποδοτικότητα χαμηλή. Οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι παρακρατούνται σχεδόν κατά 70%. Οι υπηρεσίες δεν έχουν στελέχη. Λειτουργούν με εξαμηνίτες. Δεν μπορούν να υπηρετήσουν τους πολίτες. Αυτά δεν οφείλονται στο ότι ο δήμαρχος δεν τα ξέρει. Είναι οι συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο κ. Δήμαρχος ταυτίζεται με αυτές, τις ανέχεται και τις υπηρετεί. Αντιπαραθέτει ως άλλοθι σε όλα αυτά, τα έργα του. Δεν θα τα αρνηθούμε. Όμως είναι έργα. Ή πιο σωστά εργολαβίες.

Δεν είναι έργο. Δεν υπάρχει σχέδιο, ιεράρχηση αναγκών. Δεν υπάρχει επόμενη ημέρα. Αυτή η θητεία πρέπει να τελειώνει εδώ.

Τα συμφέροντα και η διαπλοκή

Σε αυτό τον Πειραιά που δοκιμάζεται, σε αυτό τον ιστορικό Πειραιά, αποφάσισαν τα συμφέροντα και η διαπλοκή να δοκιμάσουν ένα νέο πείραμα πολιτικού αποπροσανατολισμού και εκμετάλλευσης της ανάγκης των Πειραιωτών να αλλάξουν τη ζωή τους.

Σε μια εποχή που ηγεμονεύει ο κυνισμός και η δύναμη του χρήματος, αποφάσισαν κάποιοι να τα διαφημίσουν στην πόλη μας, να τα πλασάρουν ως προεκλογική πραμάτεια.

Δαπανώντας αλόγιστα το χρήμα που διαθέτουν, κατάρτισαν ψηφοδέλτιο με υποψήφιους, όχι μόνο ονόματα που εκπροσωπούν τμήματα του κεφαλαίου στη χώρα μας, αλλά και με ονόματα που ευθύνονται για την κατάντια του ΠΕΙΡΑΙΑ.

Μια ετερόφωτη ομάδα ανθρώπων , έσπευσε να συσπειρωθεί, στο όνομα του χρήματος και στο όνομα του Ολυμπιακού, για να υφαρπάξει τη ψήφο των πολιτών του Πειραιά.

Θέλουν να σώσουν τον Πειραιά. το ερώτημα είναι από ΠΟΙΟΝ;

Γιατί αυτά που εκπροσωπούν είναι τα πιο φθαρμένα υλικά του παλιού κόσμου.

Τη ψηφοθηρία, την εκλογική πελατεία, το χρήμα, τις ψεύτικες υποσχέσεις, την εκμετάλλευση του φίλαθλου πνεύματος, τις προνομιακές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, τις επίσης προνομιακές σχέσεις με τα ΜΜΕ. Είναι απροσχημάτιστα το ψηφοδέλτιο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά».

Έχουμε γνώση, έχουμε σχέδιο!

•Δεσμευόμαστε για τη μείωση των δημοτικών τελών, για τα υπερχρεωμένα και τα φτωχά νοικοκυριά και για τα καταστήματα που απειλούνται να κλείσουν.

•Δεσμευόμαστε για να μην είναι κανείς μόνος του στη κρίση (σίτιση, γιατροί, φάρμακα, σχολική ενίσχυση).

•Δεσμευόμαστε για ένα πρόγραμμα στήριξης του τοπικού εμπορίου με νέες θέσεις εργασίας.

•Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση των κοινοτικών συμβούλων για τη φροντίδα των γειτονιών.

•δεσμευόμαστε για τη στήριξη των εργαζομένων στο δήμο με αξιοκρατία και διαφάνεια.

•Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση του πολιτισμού.

•Δεσμευόμαστε για να γίνει ο Πειραιάς πόλος έλξης επισκεπτών σε μια πόλη όχι μόνον αξιοθέατη αλλά και αξιοβίωτη

• Δεσμευόμαστε να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού.

• Δεσμευόμαστε να μην επιτρέψουμε τη μεταφορά των δικαστηρίων εκτός της πόλης.

• Δεσμευόμαστε για την ακτογραμμή, τις παραλίες, τις αρχαιότητες, τα μουσεία.

• Δεσμευόμαστε για να μην ακυρωθεί η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ.

• Δεσμευόμαστε για τη σταθερή συνεργασία με το ΠΑΠΙ, το ΕΜΠ, το ΤΕΕ και για την οργανωμένη διεκδίκηση προγραμμάτων υψηλού κόστους και υψηλής ωφελιμότητας.

• Δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού.

• Δεσμευόμαστε ότι η πόλη μας θα λειτουργεί για τις ανάγκες όλων και ειδικά για τους συμπολίτες μας με τις πιο μεγάλες ανάγκες.

• Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε τα νοσοκομεία της πόλη μας, το Τζάνειο και το Μεταξά, τις δομές ψυχικής υγείας, τις δομές πρόνοιας, τα ειδικά σχολεία.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ