Εφημερίδα Κοινωνική

O Πειραιάς έκρινε την Περιφέρεια!

 Breaking News

O Πειραιάς έκρινε την Περιφέρεια!
27 Μαΐου 2014

Η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, Ρ.Δούρου, συγκέντρωσε ποσοστό 50,83% και κατέκτησε 61 έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με 49,17% κατέκτησε 12 έδρες.

Οι υπόλοιπες έδρες μοιράζονται με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και ο συνδυασμός του Γ. Κουμουτσάκου παίρνει 7 έδρες, του Η. Παναγιώταρου 6 έδρες, του Θ. Παφίλη 5 έδρες, του Π. Χαϊκάλη 4 έδρες, του Θ. Τζήμερου 2 έδρες και από μια έδρα οι Αντ. Γάκης, Δ. Κουτσούμπα, Πέτρος Μαντούβαλος και Μαρία Γιαννακάκη.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έδωσε ποσοστό 56,16% στο συνδυασμό της κ. Δούρου, που κατέκτησε το μεγαλύτερο ποσοστό της (58,08%) στη Δυτική Αττική. Το χαμηλότερο ποσοστό (44,18%) πήρε στη Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Αντίστοιχα, ο κ. Σγουρός έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Π.Ε Νήσων (55,82%) και έπεται ο Βόρειος Τομέας με 54,40%. Τα μικρότερα ποσοστά αντίστοιχα πήρε στον Δυτικό Τομέα και στον Πειραιά. Έτσι, μετά από αυτά τα αποτελέσματα νέος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά είναι ο Γιώργος Γαβρίλης και νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ο Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Τα ονόματα που κέρδισαν στην κάλπη… (μεσοτιτλος)

Μετά και τις προχτεσινές περιφερειακές εκλογές, στις 13 Περιφέρειες της χώρας σημειώθηκαν τα εξής συγκεντρωτικά αποτελέσματα:

ΣΥΡΙΖΑ, 2 περιφερειάρχες: Αττική (Δούρου), Ιόνια (Γαλιατσάτος).

Νέα Δημοκρατία, 6 περιφερειάρχες: Α. Μακεδονία – Θράκη Παυλίδης), Κεντρική Μακεδονία (Τζιτζικώστας), Ήπειρος (Καχριμάνης), Θεσσαλία (Αγοραστός), Στερεά (Μακογιάννης), Β. Αιγαίο (Χριστιάνα Καλογήρου), Ν. Αιγαίο (Χατζημάρκος).

Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ 1 περιφερειάρχης: Πελοπόννησος (Τατούλης).

ΠΑΣΟΚ, 2 περιφερειάρχες: Δυτική Ελλάδα, (Κατσιφάρας), Κρήτη (Αρναουτάκης).

Ανεξάρτητος, 1 περιφερειάρχης: Δυτική Μακεδονία (Καρυπίδης).

Αλλά σε επίπεδο ψήφων, με κατανομή από τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 7 Περιφέρειες (Αττική, Στερεά, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια, Κρήτη) και η Νέα Δημοκρατία 6 (Α. Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Β. Αιγαίο, Ν. Αιγαίο)

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ